Ανακοινώσεις

Δρασεις Ελλην. Ερυθρου Σταυρου – Τμ. Λημνου – Απινιδωτής στα Ταξι !

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
Μύρινα Λήμνου, 11 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Λήμνου
Εγκατάσταση νέων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED)
Το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου του Ε.Ε.Σ., θέλοντας να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών μας, εξασφάλισε άλλες δύο δωρεές Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED) τελευταίας τεχνολογίας που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένους δημόσιους και πολυσύχναστους χώρους της πόλης μας. Δωρητές είναι η Τράπεζα Πειραιώς και το Λιμενικό Ταμείο. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Σφενδύλη Δημήτριο και τη Διευθύντρια του Υποκαταστήματος Λήμνου της τράπεζας Πειραιώς κα. Παπάμαλη
Δήμητρα, για τη σημαντική αυτή προσφορά τους που δηλώνει αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο αλλά και αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Ο απινιδωτής που δόθηκε δωρεά από την Τράπεζα Πειραιώς εγκαταστάθηκε στην Πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου, στον οικίσκο των ταξί. Ο απινιδωτής που δόθηκε δωρεά από το Λιμενικό Ταμείο εγκαταστάθηκε στην αίθουσα ελέγχου διαβατηρίων, στο νέο λιμάνι Μύρινας.
Μακάρι η ενέργεια αυτή των δωρητών να εμπνεύσει και άλλους φορείς ή ιδιώτες – χορηγούς έτσι ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία ενός δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, ικανού να καλύψει επαρκώς το νησί μας, όποτε παραστεί ανάγκη και να θωρακίσει τη δημόσια υγεία!
Οπτικοακουστικό υλικό από την εγκατάσταση:

 

Προσφορά μερίδων
Προσφορά 80 μερίδων ζεστού φαγητού μοιράσθηκαν από τον Πρόεδρο κ.
Αχιλαδέλλη Δημήτριο, τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Περιφερειακού
Τμήματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου του Ε.Ε.Σ. σε σπίτια μοναχικών ανθρώπων και οικογενειών που τα έχουν ανάγκη στις 30.12.2023. Η προσφορά των γευμάτων έγινε σε συνεργασία με το εστιατόριο ‘Μαντέλα’.
Επίσκεψη στα φυλάκια της Λήμνου από τους εθελοντές μας
Εθελοντές και Εθελόντριες μαζί με τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Αχιλαδέλλη και μέλη του Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκέφθηκαν μαζί με τον Ταξίαρχο κ. Κορρέ στις 27/12/23 απομακρυσμένα φυλάκια του νησιού μας. Πρόσφεραν γλυκά και αλμυρά εδέσματα στους στρατιώτες που υπηρετούν στα φυλάκια, τους τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές.

 

 

Πραγματοποίηση της δράσης ‘Δέντρο Αγάπης’
Γι’ άλλη μία χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου η κοινωνική μας δράση ‘Δέντρο Αγάπης’ στις 22/12/23. Το ‘δέντρο’ μας φούντωσε ποτισμένο από αγάπη για τον συνάνθρωπο με τον εθελοντισμό στην 1η γραμμή.
Μέλη του Συμβουλίου και αρκετοί εθελοντές του Περιφερειακού τμήματος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου του Ε.Ε.Σ. ήταν παρόντες με σκοπό την εύρυθμη πραγματοποίηση και ολοκλήρωση της δράσης. Ευχαριστούμε το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου και την ομάδα εθελοντών σπουδαστών του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης για την ζεστή τους παρουσία, οι οποίοι έφτιαχναν λουκουμάδες για να κερνάμε τους διερχόμενους πολίτες

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button