ΕπιλεγμέναΛήμνος

ΕΧΘΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ (ΣΑΒ. 28/9/19) ΗΜΕΡΙΔΑ

ΧΘΕΣ 27/9/19 ΕΙΧΑΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ  ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΟΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ  ΜΑΣ ΘΥΜΙΟΥ ΠΑΛΑΝΤΖΑ. η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9  ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ) –   Η.Κ.

Σεμινάρια παραγωγών .
Ομιλητές Θ.Μασούρας Αν.καθηγητής Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνων
για την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων Λήμνου .
Ομιλητές .
Μ.Ψαράκης .Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών . για ίδρυση και λειτουργία μικρού τυροκομείου .
Μ.Σπηλιώτη .Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών . για Οργάνωση και διαχείριση εκμετάλλευσης .
Θ.Κίζος .καθηγητής πανεπιστημίου Αιγαίου .για Τοπικά προϊόντα -περιβαλλοντικό σήμα και εθελοντικό δίκτυο παραγωγών .
Και οι Α.Κωτούλας -Δ.Τσιμπέρης ,AK &Portners Consultants .

Θυμιος Παλαντζας

TERRA LEMNIA – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο & Ημερίδα Terra Lemnia: «Σχεδιάζουμε μαζί: Για μια ανάπτυξη για τον τόπο και την κοινωνία», 27-28 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρόγραμμα Terra Lemnia με χαρά σας προσκαλεί στην ανοιχτή ημερίδα συμμετοχικού σχεδιασμού «Σχεδιάζουμε μαζί: Για μια ανάπτυξη για τον τόπο και την κοινωνία», που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Ατσικής το Σάββατο 28/09/2019 στις 09:00 π.μ.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο σκέλη, το πρώτο εκ των οποίων θα περιλαμβάνει μία σειρά από σύντομες εισηγήσεις πάνω στα βασικά θέματα που πραγματεύεται το πρόγραμμα Terra Lemnia, δηλαδή ζητήματα αγροτικών και κτηνοτροφικών πρακτικών σε σχέση με το περιβάλλον, τη διαχείριση της βόσκησης και την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων, τις τοπικές ποικιλίες, τις παραδοσιακές μάντρες, τα τοπικά προϊόντα του νησιού, κ.ά.

Τις εισηγήσεις θα κάνουν μέλη του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), καθηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέλη του Ομίλου Ανεμόεσσα, και άλλοι συνεργάτες του προγράμματος.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας, όπου θα αναπτυχθούν περαιτέρω τα θέματα της ημερίδας, με τη βοήθεια και το συντονισμό από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με στόχο να γίνει ανοιχτός διάλογος και συν-διαμόρφωση προτάσεων για σημαντικά θέματα του τόπου.

Η ημερίδα είναι δωρεάν και ανοιχτή προς το κοινό. Στο τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει μπουφές με ελαφρύ φαγητό.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Παραγωγούς

Το αμέσως προηγούμενο απόγευμα, την Παρασκευή 27/09 στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Ατσικής ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά παραγωγούς. Το σεμινάριο θα περιλάβει εισηγήσεις από τους Θ. Μασούρα και Μ. Ψαράκη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) σχετικά με την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων και την ίδρυση και λειτουργία μικρού τυροκομείου, και από τους Θ. Κίζο (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και Α. Κωτούλα (AK&PartnersConsultants) με θέμα τα τοπικά προϊόντα της Λήμνου (δημιουργία περιβαλλοντικού σήματος και εθελοντικού δικτύου παραγωγών, εμπορικό και οργανωτικό σκέλος).

 

Για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και το σεμινάριο, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6945 539188.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button