ΕπιλεγμέναΠεριοδικό

Εδωσαν “ρεστα” οι Σύλλογοι μας ! Διαβάστε: ποιοι, πως, πότε;

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜ.  “ΛΗΜΝΟΣ” ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:

Όλοι οι Σύλλογοι της Μύρινας  και των Χωριών οργανωσαν  Χριστουγεννιάτικες Γιορτές και κρατησαν ολη την περίοδο, από την  αρχή του Δεκεμβρη, με ηθικόν ακμαιότατον, μέχρι βέβαια να αντιληφτούν όλοι όσοι είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χροναι στο «μέρισμα»  και φέτος τους κόπηκαν τα φτερά…

Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας ξεκίνησε πρώτη,  29 Νοέμβρη, κάπου τις ίδιες μέρες με τη Ν. Υόρκη (!)  τις Εκδηλώσεις.   Άναψε το Δέντρο δια χειρός  Δημάρχου και έκανε μια πολύ επιτυχημένη Γιορτή κατά γενική ομολογία, στην Πλατεία Υψιπύλης.

Ο Σύλλογος του Θάνους, που πάντα  ξεκινούσε πρώτος,  φέτος ήρθε δεύτερος αλλά μόνο χρονικά, κατά μια μέρα.  Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και πολύπλευρο  συν το Δέντρο το οποίο στόλισε  ηταντο φυσικό  κυπαρίσσι στην Πλατεία του Χωριού  με τη Φιλαρμονική παρούσα η οποία  υποστήριξε μουσικά  πολλες απο τις Εκδηλώσεις. Και που δεν πηγε !

Στο Ανδρώνι ο τοπικός Σύλλογος γιόρτασε και άναψε τα Λαμπάκια τα απλωμένα σε όλα τα δέντρα  του  γνωστού,  και σχετικά ανεκμετάλλευτου,   Πάρκου  Ανδρωνίου.

Στον Αγιοδήμητρη ο Σύλλογος  έκανε μια Γιορτή διαρκείας.

Στον Κοντιά οι  Σύλλογοι με πρωτοβουλία του Πρόεδρου της Κοινότητας Τάσου  Καπώνη, που έπιασε στον αέρα  το φετινό … καινούριο  διοργάνωσαν  το santa run, με αγιοβασιλιάτικα σκουφιά που μοίρασαν  και όσοι είχαν και στολές  έτρεξαν  στους δρόμους το χωριού οπως το run επιτάσσει. Είχε συμμέτοχη και επιτυχία,  άρα καθιερώνεται.

Στον Κόρνο για πρώτη φορά και διστακτικά έκαναν τη Γιορτή τους. Στις Σαρδες με αναννεωμενα «κόλπα». Στον Καταλακο δεν εμειναν με σταυρωμένα χέρια.   Στο ενδιάμεσο χωριό τη Δάφνη, υπάρχουν  οι άνθρωποι που δεν θα αδρανούσαν και είχαμε και εδώ κάλαντα αγιοβασιληδες και όλα τα σχετικά.     Στο Λιβαδοχώρι συνέχισαν την παράδοση για μια πολύ όμορφη Εκδηλωση!

Στο  Μουδρο, και στην   Παναγιά με Εκδηλώσεις  διαρκείας μέχρι τα «Πατατσούδικα»! Στα Καμίνια επίσης,  την παραμονή των Φώτων με Πατατσουδες!

Στο Ρεπανιδι,  στην Καλλιθέα,  στα Τσιμάνδρια με χορο τι άλλο σ΄αυτό το χωριό!

Οι σχολικές μονάδες επίσης συμμετείχαν με καλά οργανωμένες χριστουγεννιάτικες γιορτές .

Στη Μυρινα ο  πληθωρικός  Χ.Ο.Λ ΗΦΑΙΣΤΟΣ (και με  επισκέψεις, όπως και άλλοι Σύλλογοι,  στο Γηροκομειο)

Το Λυκειο Ελληνίδων, επίσης,   με προσεγμένες  παρουσίες.

Στο Δέντρο της Αγάπης, του Ερυθρού Σταυρού που  σχηματίστηκε,   στη μικρή πλατεία της Αγοράς στους Πλάτανους,   με κουτιά γάλα, που έφερνε  ο κόσμος, έγινε  ένα σημείο γιορταστικής συνάντησης με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου και της Παιδικής Χορωδίας με μια ομάδα ομορφοντυμενη  στα κεχαγιαδικα  του  Λυκειου  Ελληδων που έκανε «περασαδα» και στάθηκε  εκεί.  Εκεί και ο Μητροπολίτης κ. Ιεροθέος. !!! –              Ηλιας Κότσαλης

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button