Εύκολες συνταγές των 10 ‘ – ξιφίας φιλέτο
Εύκολες συνταγές των 10 ‘ – ξιφίας φιλέτο
Επιμέλεια : Θ Δημητριάδης
Για να ξεφύγετε από το κρέας, να μια πρωτότυπη ιδέα, που θα αρέσει ακόμα και στους φανατικούς κρεατοφάγους. Πολλοί μάλιστα δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά στη γεύση.
Ο ξιφίας είναι μεγάλο ψάρι και πουλιέται σε φέτες, όπως κι οι μπριζόλες. Έχει εξαιρετικό άσπρο κρέας, χωρίς κόκαλα, και μπορεί να γίνει τηγανητός, ψητός, στα κάρβουνα, ακόμα και στο φούρνο.
Ψήνεται σε ελάχιστο χρόνο (3-5 λεπτά).
Γαρνίρετε ανάλογα με το γούστο σας (έτοιμη σαλάτα, ταραμά, ρωσική, τυροκαυτερή κλπ. κλπ.). Ιδανική και η πατατοσαλάτα.
Εννοείται ότι η φέτα καλαθάκι Λήμνου συμπληρώνει τέλεια το πιάτο.
Ένα ποτηράκι λευκό κρασάκι Λήμνου είναι ό,τι πρέπει
Και για επιδόρπιο, τραγανός μαστιχωτός χαλβάς με σουσάμι ολικής αλέσεως Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.
Καλή σας όρεξη !