Εύκολο (και νηστίσιμο) σπιτικό γλυκό σε 10 λεπτα
Εύκολο σπιτικό γλυκό σε 10 λεπτα
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Ένα πολύ νόστιμο και φρουτένιο γλυκάκι θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας καθώς χρειάζεται ελάχιστος χρόνος και μόνο 3 υλικά για να το φτιάξετε! Διαλέξτε την γεύση και το σχήμα και απλά απολαύστε το.
Την συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με όποια γεύση χυμού προτιμούμε, τυποποιημένου ή φρέσκου, π.χ. ροδάκινο, πορτοκάλι, βερίκοκο, μπανάνα κλπ. Πολύ νόστιμα και γρήγορα γλυκάκια που είναι ιδανικά ακόμα και για πολύ μικρά παιδάκια!
ΥΛΙΚΑ (με γεύση ροδάκινο)
- 1 λίτρο χυμό ροδάκινο
- 110 γρ κορν φλάουρ
- Ινδοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ροδάκινο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Αφού πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και το μοιράζουμε σε φορμάκια.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα πασπαλίζουμε ολόκληρα μέσα στο ινδοκάρυδο ή απλά στολίζουμε από πάνω.
Το πορτοκάλι, επειδή δεν είναι τόσο γλυκ;o και παχύρρευστο όπως το ροδάκινο, θέλει επιπλέον και 150-200 γρ. ζάχαρη.
(Πηγή: e-mesara.gr)