Λήμνος

“Εφυγε” απ τη ζωή η Αθηνά Καλλιγερή

Έφυγε απ  τη ζωή η τόσο αγαπητή,  τόσο συμμετοχική    σε κοινωνικές  δράσεις,  Αθηνά Καλλιγερή

Η Αθηνά Καλλιγερή , γεννήθηκε στη  Λάπιθο της Κερύνειας Κύπρου.  Γνώρισε τον Βαιο Καλλιγερή,    που υπηρετούσε στο αεροδρόμιο της  Λευκωσίας , παντρεύτηκαν στην Κερύνεια και  απέκτησαν   το πρώτο τους  παιδί,  τη  Μαρίνα,  στη  Λευκωσία.

Το 1973 ήρθανε στην Λήμνο. Το 1974 τον Μάιο βρέθηκαν  στην Κερύνεια όπου είχε προγραμματιστεί να βαφτίσουν την Μαρίνα και την βρήκε η εισβολή των Τούρκων.  Ήταν αγνοούμενη   από 21 Ιουλίου μέχρι 14 Αυγούστου με την αβάπτιστη κόρη της.  Βαπτίστηκε το παιδί με την παρουσία των γονέων της και Τούρκων. Τον Οκτώβριο απεγκλωβίστηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Για πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, έφορος χορού, μέλος στα πρώτα τμήματα των εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου,  Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου.

Για το χρονικό διάστημα που δούλεψε,  στο ξεκίνημα του ξενοδοχείου PORTO PALACCE, πρωτοστάτησε στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου.

50 χρόνια παντρεμένη με τον Βαιο Καλλιγερή, απέκτησαν 2 κόρες, τη Μαρίνα και τη Χριστίνα και  4 εγγόνια:  τον Ανέστη, τον Βαιο, τον Απόστολο και την Αθηνά.

Απο το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ, με το οποίο ήταν σε συνεχή επαφή από  παλιά,  πολλές φορές για να εκφράσει απόψεις και σχόλια, πάντα κατασταλαγμένα και  υπεύθυνα, συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της. Θα μας λείψει και ιδιαίτερα,  από εμάς,  στη Δέσποινα  Καμπουροπούλου  με την οποία ήταν  στενές φίλες και γειτόνισσες.

Στο Συμμαθητή μου Βαιο Καλλιγερή: Κουράγιο !   50 χρόνια κοινής ζωής ειναι  αυτά ! Η.Κ.

 

Η Κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη  28/9/22 στην Εκκλησία της Παναγίας  του Τσας .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button