ΕπιλεγμέναΛήμνος

“Εφυγε” ο Ν. Βολονάκης, δημοσιογράφος, μέγας φίλος της Λημνου

Ο Νίκος Βολανάκης δεν υπάρχει, πιά. Εφυγε απ τη  ζωή σήμερα 8/9/22 σε ηλικία 73 ετών. Για 2, 3 χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο, έκανε  θεραπεία και το πήγε μέχρι τέλους!

Ήταν φίλος  της Λήμνου, Λημνιό θα τον λέγαμε,  αφου από το 1995 και εδώ ήταν  ταχτικός στη Λήμνο και ειδικά όταν απέκτησε  σπίτι στην Καλλιθέα,  έμεινε  με τη Γυναίκα,  τη Μισέλ Βολονάκη (Γαλλίδα),  στη Λημνο.

Η Μισέλ έφυγε απ τη ζωή νωρίτερα,   ακομη πιο νεα  και σε μια φάση πολύ δημιουργική ανάδειξης της Λήμνου σε τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό !

Ο Νικος Βολονάκης ήταν Δημοσιογράφος με σπουδαίο όνομα. Ως Θεσσαλονικιός, που ηταν,    δούλεψε στην ΕΡΤ3 με ευθύνες διευθυντικές στο Πολιτιστικό Τμήμα.

Μεσα απο τη θεση αυτή πρόβαλε τη Λημνο ταχτικά με  καλεσμένους απο το Νησι.

Παλιότερα  πριν “χτυπηθεί”  απ την αρρώστια δημοσιεύαμε    στο παρόν SITE άρθρα του σε ταχτική βάση ! Η φωτογραφεία μας ειναι αυτή που ειχε επιλέξει ο Νίκος  για τα  άρθρα του !

Φιλικός και απέριττος,  δημιούργησε και στη Λήμνο   πολλούς φίλους  οι οποίοι τον αγαπούσαν και  τον σέβονταν !

Με το θάνατο το Νικου Βολονακη, μπορούμε να πούμε ότι η Λήμνος έχασε ενα φίλο πολύτιμο ! Οι σχέσεις όμως Λημνου – Θεσσαλονίκης τις οποίες ο Νικος Βολονακης προώθησε σημαντικά είναι πια άρρηκτες.

Mερικα ακομη στοιχεία  κυρίως για την επαγγελματική του  υπόσταση αναδημοσιεύουμε  απο το site Euronews:

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος, Νίκος Βολωνάκης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 15.30 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Νίκο Βολωνάκη, ο οποίος υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σφράγισαν με τη δράση τους τη δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα.

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με αντικείμενο τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Το Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.

‘Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button