Ανακοινώσεις

Έγιναν ζημιές απο την Κακοκαιριά στο γειτονικό Μόλυβο και Πέτρα

Δελτίο Τύπου

Την Πέτρα και την Άναξο επισκέφθηκαν το Σάββατο 22 Μαΐου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς και τα μέλη της Διοίκησης ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τατάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Νίκος Αθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Χατζηκυριάκος μετά από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε το νησί της Λέσβου και ειδικότερα το βόρειο τμήμα του νησιού.

Από μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις κυρίως στις περιοχές της Πέτρας, της Μήθυμνας και της Ανάξου, αλλά και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα .

Επιχειρήσεις στις εν λόγω περιοχές, οι οποίες προετοιμάζονταν για την καλοκαιρινή περίοδο ή είχαν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους, έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές τόσο στον εξοπλισμό όσο και στις υποδομές τους, και θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως από την Πολιτεία.

Η καταγραφή των ζημιών πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με ταχύτατες διαδικασίες.

Ακόμη η χορήγηση από την Πολιτεία, έκτακτου ειδικού βοηθήματος προς τις πληγείσες από την κακοκαιρία επιχειρήσεις, είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι αρμόδιοι Φορείς, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις, ειδικά μετά από τις δυσκολίες που πέρασαν το τελευταίο διάστημα.

 

 

Μυτιλήνη, 24 Μαΐου 2021

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button