ΕπιλεγμέναΛήμνος

Εγινε και φέτος η ετησία Συνάντηση Λημνιών της Αυστραλίας. Τι σημαίνει αυτό !

Αυτές οι Συναντήσεις απο Πόλη σε Πολη είναι μοναδικές ανάμεσα στους πάρα πολλούς Ελληνικούς Συλλόγους της Αυστραλίας. Είναι Λημνιακή “Πατέντα”, θα λέγαμε, και πολύ πετυχημένη! Είναι και άλλες πρωτοπορίες των Λημνιών της Αυστραλίας , όπως, επι χρόνια, οι εβδομαδιαίες ραδιοφωνικές συνδέσεις Σταθμού της Αυστραλίας με το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ της Λήμνου.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών Λημνιακών Συλλόγων της Αυστραλίας στις Συναντήσεις τους κάθε Γεναρη, που είναι και αρχή του Χρόνου, έχουν προγραμματισμένες εργασίες για τα θέματα τους και τους απασχολούν ιδιαίτερα τα κάθε φορά προβλήματα της Λημνου όποτε αποφασίζουν Ψηφίσματα και παρεμβάσεις σε Υπουργεία κλπ
Μια βασική διαδικασία είναι η εκλογή του νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας των Συλλόγων και εκλέγουν και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο οποίος θα πρέπει να είναι από το Σύλλογο της Πόλης, που την επόμενη χρονιά είναι η σειρά της να οργανώσει την ετήσια Συνάντηση. Φέτος η Συνάντηση εγινε στο Σίδνεϊ.
Βεβαία τις δυο μέρες, Σάββατο και Κυριακή, είναι προγραμματισμένες διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τους Λημνιους που έρχονται στις Συναντήσεις και παλιότερα είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Φυσικά τρώνε όλοι μαζί, απο Πρωινά μέχρι τα Μπάρμπεκιου (αν τα έχετε ακουστά…) Το μεγάλο επίσημο (γκαλά) Γλέντι είναι το βράδυ του Σαββάτου…
Φέτος δεν έλαβα κάποια ανταπόκριση, ωστόσο είδα μια ανάρτηση στο FB του Κωστα Χαβά από όπου και η φωτογραφία με το Γυναικείο Τμήμα της Λημνιακης Αδελφότητος το Σίδνεϊ, που ετοίμαζε κάθε Παραδοσιακό Λημνιό έδεσμα για τους επισκέπτες .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button