ΕπιλεγμέναΛήμνος

Είναι μεγάλη η Ιστορια των Ιπποδρομίων της Καλλιόπης και άντεξαν τον covid

Με μεγάλη ευτυχία έγιναν  οι ιπποδρομίες στην Καλλιόπη,  παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε αυτή η επανεκκίνηση του Εθίμου μετά απο δυο χρονιές που δεν έγιναν  λογω covid

Τελικα  η μεγάλη παραδοση αυτών των ιπποδρομιών,  που είναι υπόθεση `πάνω απο 100 ετών,  κινητοποίησε  τους κατοίκους της Περιοχής,  οι οποίοι με τις τοπικές εθελοντικές  οργανώσεις τους και  με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Χωριου Αντώνη Μελέτη,  ετρεξαν και έκαναν  τα αδύνατα δυνατά ώστε να γίνουν οι ιπποδρομίας και μάλιστα να  είναι και επιτυχημένες.

Το βασικό εμπόδιο ήταν η επαναφορά των αλόγων που έπαιρναν  μέρος και αδρανοποιήθηκαν. Τα  άλογα βρέθηκαν και ήταν περισσότερα από τις προηγούμενες  χρονιές ! 13 άλογα   πήραν  μερος   σε 3 κατηγορίες.

Άλογα και Αναβάτες στη συνέχεια ευλογήθηκαν  από  τον ιερέα του  Χωριού στο προαύλιο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου  (φωτογραφία)

Ακολούθησε Γιορτή με το Χορευτικό του Λυκείου  Ελληνίδων και με προσφορά από σουβλάκια , κρασί και την παραδοσιακή Κουρκούτα.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button