Ανακοινώσεις

Είναι σημαντικό ! «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»                                 

Ο Δήμος Λήμνου και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)  συμμετέχουν στις διεθνείς εκστρατείες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης, σχετικά με την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών και τη σημασία των Εμβολίων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ώστε να επιτύχουμε την αλλαγή της νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών.

Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στη χρήση αντιβιοτικών, γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2022, ημέρα Δευτέρα, ώρα 17.00 – 18.30.

Ομιλητές:

  • Γιαννιτσιώτη Ευθυμία, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’, Δ’ Παθολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
  • Μασγάλα Κατερίνα Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

 

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα

  • Είναι απαραίτητο να δηλώσετε ενδιαφέρον στην παρακάτω φόρμα https://forms.gle/AwzT6qNDkzdrLDAE7 , όπου θα σας σταλεί πριν την εκδήλωση ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως 10/03/2022 στις 10:00.

 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο ΚΕΠ Υγείας στο τηλέφωνο 2254029111 08:00-13:00, Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός.

Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας.

 

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button