Ανακοινώσεις

“ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ  ΤΙΜΗ» απο τον ΧΟΛ Ηφαιστος – με Ποντιακά , Κρητικά και τα δικά μας

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ο Όμιλος μας στις 27 Μαΐου 2023 πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ την εκδήλωση ‘

παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή του Πόντου, της Κρήτης και της Λήμνου από τμήματα ενηλίκων, αλλά και άλλων περιοχών της πατρίδας μας από δύο παιδικά μας τμήματα.

Μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων μας δεν ξεχνάμε να τιμούμε τους πεσόντες για την πατρίδα μας,,αλλά κι αυτούς που έχασαν τη ζωή τους από βάρβαρες συμπεριφοράς εχθρών.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 104 χρόνια από της Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στα 82 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης και τα 105 χρόνια από τη μάχη του Σκρα όπου 55 Λημνιά παλικάρια έχασαν τη ζωή τους.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κκ ΙΕΡΟΘΕΟΣ, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Σχίζας,ο Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Αλεξανδρόπουλος,ο  Ταξίαρχος κος Ιωάννης Κορρές,ο Έπαρχος Λήμνου κος Άγγελος Βλάττας,ο εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση» κος Κωνσταντίνος Μαδυτινός,η Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας κα Παρασκευή Μοσχάκη,η Πρόεδρος του Παλλημνιακού Ταμείου κα Χριστίνα Σακαρίκου κι ένα θαυμάσιο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να χειροκροτά.

Η αναπαράσταση της πορείας των αδελφών μας Ποντίων στο δρόμο για την ξενητιά μετά τον ξεριζωμό, ο σεβασμός και η αρτιότητα στη χορευτική προσέγγιση των χορών του Πόντου, η ζωντάνια της παρουσίασης των χορών της Λήμνου,η λεβεντιά των αντρών και η χάρη των γυναικών στην παρουσίαση των χορών της Κρήτης,αλλά κυρίως η κατάθεση ψυχής και το ταλέντο των μικρών παιδιών και των εφήβων που συμμετείχαν στην παράσταση,  καταχειροκροτήθηκαν ασταμάτητα από το κοινό.

Στο τέλος της εκδήλωσης από σκηνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κκ ΙΕΡΟΘΕΟΣ  έκλεισε την βραδιά λέγοντας μετα ξύ των άλλων: «Απόψε εισπράξαμε πλούτο και περηφάνια πάνω στη σκηνή.Σας συγχαίρω μέσα απ την καρδιά μου και ιδιαιτέρως τις παιδικές και εφηβικές παρουσίες που χόρεψαν με ενθουσιασμό και επιφωνήματα από τον κόσμο, κάτω από την γαλανόλευκη.Απόψε αισθάνθηκα ότι ζω σε άλλη εποχή, σε καλύτερα χρόνια.Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μεταγγίζει την ελπίδα ότι θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν λαός και δεν είναι υποχρέωση μόνο ενός συλλόγου ή της πολιτείας,αλλά αφορά στον καθένα μας ξεχωριστά και όλους μαζί, για να υπάρχει για εμάς αύριο.»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

– Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου κ Αγίου Ευστρατίου κκ ΙΕΡΟΘΕΟ γιατί πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό μας όσες φορές του το έχουμε ζητήσει, ακούει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ιδέες μας και στηρίζει τις προσπάθειες μας έχοντας πάντοτε ανοιχτή την πόρτα της εκκλησίας μας και ορθάνοιχτη την αγκαλιά του.Οι συμβουλές του,η πολύτιμη ευλογία του και τα τόσο κολακευτικά λόγια του μας δίνουν δύναμη για να μπορούμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

–  Τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ μας:  Μεταφορική «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» για την δωρεάν μεταφορά των φορεσιών,Παιδότοπος «ΛΗΜΝΟΥΠΟΛΗ»,Φυσικοθεραπευτήριο «IASIS» κα Νυμφοδώρα Αρναρέλλη,επιχείρηση «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ»,επιχείρηση ΧΡΥΣΑΦΗ,κο Λεωνίδα Χατζηγεωργίου,κο Ανδρέα Πλαγίσο και και την κα Αντριάνα Αποστολίδου που συνέβαλλε στη συλλογή των χορηγειών.

-Τους Αδελφούς συλλόγους Κοντιατινών Αθηνών, «Παύλος Κουντουριώτης Μούδρου και «Αγία Μαρίνα» Λιβαδοχωρίου για την πολύτιμη βοήθεια τους όποτε την χρειαστήκαμε.

– Την κα Βασιλική Καζάκη και τον κο Παναγιώτη Τσελίκα για την βοήθεια τους στον ήχο και τις προβολές.

.

– – Tην Ταμία του Ομίλου μας κα Ντίνα Ματσικά για το πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό και την βιντεοκάλυψη.

 

– Τον ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ για την παραχώρηση του Κινηματοθεάτου ‘’ΜΑΡΟΥΛΑ’’ και την κάλυψη των εξόδων διαφήμισης της εκδήλωσης.

– Τους γονείς των μικρών μας χορευτών για την εμπιστοσύνη τους και τον κόσμο  που πλαισίωσε με τόσο όμορφο και ένθερμο τρόπο και αυτή μας την προσπάθεια

Και τέλος όλους τους χορευτές και χορεύτριες μας, μικρούς και μεγάλους για τις ατέλειωτες ώρες προετοιμασίας και την μεγάλη τους αγάπη στην μεγάλη οικογένεια του Χορευτικού Ομίλου Λήμνου ‘’Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ’’, αλλά και ευρύτερα στην παράδοση και στον πολιτισμό μας.

Στη σελίδα του Ομίλου μας στο facebook έχει αναρτηθεί πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό καθώς και τα βίντεο από την εκδήλωση.

Ο Όμιλος μας θα συνεχίσει καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού να δίνει δυναμικά το παρόν με  μεγάλες εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τον τρόπο με τον οποίο πλαισιώνετε την κάθε μας προσπάθεια!!!

Εκ μέρους του ΔΣ του ΧΟΛ «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Η εκπρόσωπος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

Μαντώ Γαροφαλλίδου

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button