Περιοδικό

Εκδρομές κρουαζιέρες και απρόοπτα

Εκδρομές κρουαζιέρες και απρόοπτα

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Μπήκαμε στην άνοιξη, κοντά είναι το Πάσχα και το καλοκαιράκι. Τα γραφεία ταξιδιών έβγαλαν τα προγράμματα εκδρομών:

Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Χαλκιδική, Λίμνη Κερκίνη-Πορρόϊα, Σμαραγδένια Λίμνη Σκρα, Πόζαρ, Καστοριά, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Μετέωρα, Μέτσοβο, Γιάννινα Ζαγοροχώρια κλπ.

Και για το εξωτερικό, Κύπρος, Άγιοι Τόποι, Ιταλία, Αυστρία, Βουδαπέστη κλπ..

Ξεκίνησαν και οι κρουαζιέρες, οι ημερήσιες από την Ουρανούπολη για το Άγιο Όρος και οι μεγαλύτερες, όπως π.χ. Θεσσαλονίκη-Κουσάντασι-Ρόδος-Ηράκλειο-Σαντορίνη-Μύκονος-Μήλος-Πειραιά Θεσσαλονίκη (700 ευρώ all inclusive).

 

Καμιά φορά οι εκδρομές έχουν απρόβλεπτα και περιπέτειες. Για παράδειγμα, μπορεί να φύγεις από την Ελλάδα με ζέστη και θερμοκρασία 30-35 βαθμούς και στην Σκανδιναβία να συναντήσεις κρύο και χιόνια.

Πριν από μερικά χρόνια μια ομάδα Ελλήνων έκανε μια οργανωμένη εκδρομή στην Αίγυπτο. Αφού είδαν όλα τα εκπληκτικά αξιοθέατα, πυραμίδες, αρχαιολογικό Μουσείο, Σιταντέλα, την αγορά του Αλ Χαλίλ, το Τζαμί του Μωχάμετ Άλί, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, Ασουάν, Λούξορ κλπ. στο πρόγραμμα είχαν και μια κρουαζιέρα στον ποταμό Νείλο.

 

Ήταν καλοκαίρι, έκανε πολύ μεγάλη ζέστη, κάποια στιγμή θέλησαν να κάνουν μπάνιο να δροσιστούν. Έβλεπαν όμως παντού απαγορευτικές πινακίδες ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ.

Ρώτησαν έναν ντόπιο, γιατί απαγορεύεται και πού μπορούν να κάνουν μπάνιο. Κι αυτός τους ενημέρωσε:

«Εδώ στο ποτάμι είναι επικίνδυνα γιατί έχει κροκόδειλους. Αν πάτε όμως πιο κάτω στα 30 χιλιόμετρα, εκεί που το ποτάμι εκβάλλει στη θάλασσα στο ανοιχτό πέλαγος τη Μεσόγειο, εκεί δεν έχει κροκόδειλους. Δεν πλησιάζουν, γιατί φοβούνται τους καρχαρίες»!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button