Λήμνος

Εκδρομές με βάση την Μύρινα (Πλήρης περιγραφή)

Εκδρομές με βάση την Μύρινα

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Μύρινα – Καρβουνολακας. Μόνο 10 χιλιόμετρα.

Ξεκινάμε από τον Ρωμέικο Γιαλό, αφήνουμε την Μητρόπολη και το Ανδρώνι τα Ρηχά Νερά με τις τζιτζιφιές, το παλιό μπάγκαλοους ΑΚΤΗ ΜΥΡΙΝΑ και το λιμανάκι της Αγίας Βαρβάρας, Προσπερνάμε το πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο PORTO MYRINA και την εκτεταμένη παραλία του Αυλώνα με το γεφυράκι.

Μετά τη ΔΕΗ αριστερά μας πανοραμικά το απέραντο Αιγαιο, ίσως καμία ψαρόβαρκα ή το φεριμπότ από Καβάλα.

Αφήνουμε δεξιά τον γραφικό Κάσπακα και από τον περιφερειακό κατηφορίζουμε στην πρώτη παραλία του Αη-Γιάννη (ψωτο) με το ομώνυμο άσπρο εκκλησάκια πάνω στο βράχο και τους τεράστιους μετέωρους βράχους μπροστά στη θάλασσα.

Μετά τη δεύτερη παραλία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με την εκπληκτική θέα, συναντάμε το μικρότερο ημικυκλικό γραφικό λιμανάκι της Λήμνου, που έχει διάμετρο μόλις 50 μέτρα, κι αμέσως μετά την τρίτη παραλία.

Από εκεί και πέρα ο δρόμος θα μάς οδηγήσει στην επόμενη εκτεταμένη παραλία και το μονοπάτι στον Καρβουνόλακα.

Συνολικά περάσαμε από επτά (7) διαδοχικούς κόλπους και παραλίες, ένα γεφυράκι και τα δύο πιο μικρά λιμανάκια του νησιού.

Το καλοκαίρι, εκτός από τα Ρηχά Νερά, ταβέρνα-καφετέρια θα βρούμε και στον Αη-Γιάννη, στον κούφιο βράχο κάτω από το εκκλησάκ («Ο ΒΡΑΧΟΣ»)ι, που σερβίρει και μπροστά στη θάλασσα, δίπλα από τους μετέωρους βράχους με θέα το απέραντο Αιγαίο.

Η φωτογραφία είναι του George Zarras..

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button