ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Εκδρομή στην Ιστορια !

Να μια Μαθητική Εκδρομή που είναι φουλ εκπαιδευτική !

Οι Μαθητές της Πέμπτης  Τάξης  του Α΄ Δημοτικού  Μύρινας  με τους Δασκάλους,  Σάκη Παλαιολόγου και Τριαντάφυλλο  Τσιτσινάρη,   επισκέφτηκαν το Χώρο  Εκτέλεσης  των Γερμανών , στα Ρηχά Νερά,  και  ενημερώθηκαν με τη μορφή μαθήματος…

Παραμονή της 28ης Οκτωβρη και είναι  αυτονόητο οι μνήμες και τα μαθήματα να πηγαίνουν    στο 1940, όταν  η Ελλάδα  έμπαινε , αμυνόμενη, στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο  με πολλές Θυσίες σε όλη τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής 1941-1944.

Στα  Ρηχά  Νερά , σ αυτό τον Όμορφο Τόπο,  έστησαν,  οι Φασίστες κατακτητές , το χώρο Εκτέλεσης Ελλήνων   Πατριωτών.

35 περίπου ονόματα  είναι γραμμένα στο Μνημείο,  που στήθηκε αργότερα,  και είναι αυτοί που εκτελέστηκαν στη διάρκεια της Κατοχής .

Όλα αυτά,  τα πολύ επίκαιρα λογω της Εθνικής Επετείου,  ήταν το αντικείμενο της εκπαιδευτικής Εκδρομής  για τον Πόλεμο του 40 και την Εθνική Αντίσταση.

Όμως τα παιδιά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αμείλικτα με τις ερωτήσεις του.  Ίσως οι Δάσκαλοι να μην ήθελαν να αναφέρουν το αποτρόπαιο… Όμως τα παιδιά το ρώτησαν…

Η απάντηση: τα πτώματα  από τις εκτελέσεις  τα έβαζαν σε τσουβάλια με πέτρες για βαρίδια και τα “πόντιζαν” ανοιχτα των Ρηχών…  Ούτε η απόδοση των νεκρών στους συγγενείς,   ούτε  ενταφιασμός δεν ήταν στις πρακτικές της  Ναζιστικής  βαρβαρότητας…

Στη Φωτογραφία τα παιδιά,  με την έντονη επίβλεψη των δασκάλων,  κατά την  αποχώρηση τους απ ένα ιστορικό τόπο στα Ρηχά Νερα .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button