Λήμνος

Εκεί που νομίζαμε ότι οι έλλειψεις καθηγητών ειναι παρελθόν… Σε κατάληψη το ΕΠΑΛ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ  –     12-12-2019
Θέμα: “Για την κατάληψη των μαθητών στο ΕΠΑΛ Μύρινας.”

Από τη Δευτέρα 9/12 οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας πραγματοποιούν, για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά, κατάληψη στο σχολείο τους. Αυτή τη φορά βασικό αίτημα είναι η κάλυψη του κενού που υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω έλλειψης καθηγητή για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας σε ένα τμήμα της Β΄ Λυκείου. Το κενό αυτό έρχεται να προστεθεί στις 7 κενές ώρες του μαθήματος της πληροφορικής που υπάρχουν στο σχολείο. Εύλογη είναι η αγωνία των μαθητών τόσο για το αν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την τάξη και να προαχθούν όσο και για την ελλιπή προετοιμασία τους σ΄ ένα μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικώς την επόμενη χρονιά.

Τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι βιώνουν την ανεργία, η λύση που προκρίνει το Υπουργείο Παιδείας μέσω της ΔΙΔΕ Λέσβου για υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών δεν είναι αποδεκτή.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στηρίζει το δίκαιο αίτημα των μαθητών να έχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς εκπαιδευτικούς για όλα τα μαθήματά τους και καταδικάζει όσους προσπαθούν να λοιδορήσουν τις διεκδικήσεις τους προσφέροντας κάλυψη στην πολιτική της αδιοριστίας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά με όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ότι το αίτημά μας για άμεση μονιμοποίηση των 35.000 και πλέον αναπληρωτών που υπηρετούν στα σχολεία της χώρας είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να λειτουργήσουν υποτυπωδώς τα σχολεία.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button