Απόψεις

Εκπαιδευτικές Δράσεις από το Σύλλογο “Lemnos Friends of ANZAC”

Δελτίο Τύπου

Ο σύλλογος “Lemnos Friends of ANZAC” πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει, κατά την διάρκεια του Δεκεμβρίου, εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων του νησιού μας στα σημεία αναφοράς της ιστορίας του Anzac, όπως τα συμμαχικά νεκροταφεία και το κέντρο ιστορικής μελέτης Πορτιανού.

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να συμμετάσχουν σε μια εικονική/ φυσική περιήγηση ώστε να βιώσουν τη σημασία και τον ρόλο κάθε τοποθεσίας, να κατανοήσουν και να συζητήσουν τη σημασία της διατήρησης και ότι η ιστορία μας εξαφανίζεται όταν υποβαθμίζονται οι ιστορικοί τόποι μνήμης. Επίσης, σκοπός μας ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές ουσιαστικά τον ρόλο που διαδραμάτισε η Λήμνος στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικά κατά την διάρκεια της εκστρατείας των ANZAC στην Καλλίπολη, αλλά και το έργο του Συλλόγου μας.

Σε ερωτηματολόγια που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον της νεολαίας του νησιού για τα γεγονότα της εποχής.

Ο σύλλογός μας, συνεχίζοντας την εκστρατεία της ενημέρωσης προς την νεολαία μας, αλλά και τους Έλληνες γενικότερα, θα επανέλθει με νέες δράσεις.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν η κα Ελευθερία Κωνσταντάρα, η οποία εκτέλεσε καθήκοντα ξεναγού, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, διότι χωρίς την βοήθεια αυτών δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, τον Πρόεδρο της κοινότητας Πορτιανού κο Ιωαννίδη, καθώς και το γραφείο ταξιδίων Petrides Travel, που συμμετείχε στην μεταφορά των μαθητών.

Για το Σύλλογο “The Lemnos Friends of Anzac”

Θώμας Λούκας

Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button