Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – γαρίδες σαγανάκι με τυρί καλαθάκι Λήμνου

Επιμελεια : Θ. Δημητριάδης

Τι θα φάμε σήμερα – γαρίδες σαγανάκι με τυρί καλαθάκι Λήμνου

ΥΛΙΚΑ

12 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες

4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

Ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

60 ml. (1/4 φλ.) ούζο

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

200-250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

μία πρέζα γλυκιά πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές, τις τοποθετούμε στο τηγάνι, σοτάρουμε για 1 λεπτό κάθε πλευρά και σβήνουμε με το ούζο.

Προσθέτουμε τη σάλτσα της ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα στο τηγάνι, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρά η φέτα.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό.

Συνοδεύονται με ένα ποτηράκι μπρούσικο κρασάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, χαλβάς κακάο Αχιλλαδέλη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button