Λήμνος

Ελεον. Γεώργα – Αυτά πρέπει να γίνουν από το Δήμο …

Κατά τη χθεσινή δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η Ελεονώρα Γεώργα στην τοποθέτηση της ευχαρίστησε τα στελέχη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. που συνέβαλλαν καθοριστικά ώστε να διενεργηθούν τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης για τον covid-19 στο σύνολο σχεδόν του νησιού.

Ακολούθως, έκανε αναφορά στην απαξίωση της Επιτροπής Διαβούλευσης, του γνωμοδοτικού εκείνου οργάνου, που με τη συμμετοχή αιρετών και εκπροσώπων φορέων, καταθέτει προτάσεις για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το επόμενο έτος. Η επιτροπή συνεδρίασε εξ΄αναβολής και μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή μόνο του προέδρου της, του προέδρου του τοπικού παραρτήματος Ε.Ε.Σ. και την παρουσία της ίδιας ως επικεφαλής, όπου έθεσε ανάμεσα σε άλλα και τα εξής ζητήματα :

 • Εξασφάλιση χρηματοδότησης, ολοκλήρωση μελετών, υλοποίηση έργων για το Γυμνάσιο Μύρινας και το Ρωμέικο Γυαλό.
 • Αδειοδότηση λειτουργίας εγκατάστασης Θέρμων και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών μετά από μελέτη (αναξιοποίητες χρόνια).
 • Νέα συγκοινωνιακή μελέτη για τον αστικό ιστό της Μύρινας που θα λαμβάνει υπόψην τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα ,τις ανάγκες της αγοράς ,με κύρια στόχευση στη διασφάλιση χώρων στάθμευσης και την αποσυμφόρηση κυρίως της πλατείας ΚΤΕΛ. Φωτισμός και αποκατάσταση κρηπιδωμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
 • Αναθεώρηση των ΣΧΟΟΑΠ Ατσικής και Μούδρου ώστε να διευρυνθούν οι χρήσεις γης και να ενισχυθούν οι δυνατότητες δραστηριοτήτων και επενδύσεων (προοπτική των περιοχών –τάσεις ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια).
 • Διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής μικρών φραγμάτων για ενδυνάμωση υδάτινων πόρων κυρίως στην περιοχή Μούδρου.
 • Ενέργειες για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Παρασκευής Κέρους.
 • Ολοκλήρωση καταφυγίων Νέας Κούταλης και Κοντιά.
 • Μελέτες για ασφαλτόστρωση ή βελτίωση βατότητας δρόμου προς Γομάτι και Αμμοθίνες.

Αναλυτικά τα όσα προτάθηκαν στην επιτροπή διαβούλευσης θα μπορέσετε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

1.https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9E%CE%A6%CE%A4%CE%A9%CE%9B%CE%98-%CE%9D%CE%A61?inline=true

2.https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%97%CE%982%CE%A9%CE%9B%CE%98-%CE%A4%CE%A9%CE%97?inline=true

3.https://diavgeia.gov.gr/doc/60%CE%A98%CE%A9%CE%9B%CE%98-05%CE%A5?inline=true

Στη συνέχεια η κυρία Γεώργα έθεσε ερωτήματα στο Δήμαρχο σχετικά:

 • Με το πρόβλημα που έχει αρχίσει να επαναδημιουργείται στο Ρωμέικο Γυαλό από τις καιρικές συνθήκες και που ενόψει του χειμώνα, αυτό θα πρέπει να θεραπευτεί μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο
 • Την παραμελημένη εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή των Εργατικών Κατοικιών και
 • Τον αριθμό των δικαιωμάτων των δημοτικών ιδιοκτησιών για τις οποίες ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει τη διαδικασία Κτηματογράφησης ,αν έχει προχωρήσει.

Στις μη πειστικές απαντήσεις του κυρίου Δημάρχου που δήλωσε άγνοια για τον Ρωμέικο και αντέδρασε στον όρο “παραμέληση” για τις  Εργατικές Κατοικίες, απαντούν οι φωτογραφίες!!!

Λήμνος,03-12-2020

Ελεονώρα Γεώργα

«ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ»

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button