ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Έληξε η κινητοποιηση των Αγροτών ! Η Συντονιστική Επιτροπη παραμένει και παρακολουθεί…

Χθες 29/2 το βράδυ και μετά από την απογευματινή συνάντηση της Συντονιστικής  Επιτροπής  με τη Δήμαρχο και  τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παρασκευαϊδη,  αποφασίστηκε  τη λήξη της Κινητοποίησης των Αγροτοκτηνοτρόφων

11 μέρες αγώνας   με κυρίαρχο μέσο τα τρακτέρ ήταν μια  απο τις μεγαλύτερες αγωνιστικές δράσεις του Νησιού !

Τα Τρακτέρ,  που αναλογικά  με  την υπόλοιπη Ελλάδα,  που  γίνονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις  ήταν πολλά έφθασαν  τα 100 !  Τα “μπλόκα”  ήταν στο Λιμάνι,  μπροστά απο το Δημαρχείο, στη Λ. Δημοκρατίας στο Επαρχείο  και στο Λιβαδοχώρι.

Ένα άλλο  χαρακτηριστικό των Κινητοποιήσεων  ηταν  ότι τα άτομα που συμμετείχαν ήταν  ηλικίας γύρω στα 30 έτη και αρκετοί με νέες οικογένειες.

Τα  Αιτήματα  αυτές τις 11 μέρες του αγώνα,   έγιναν ευρέως   γνωστά και ετέθησαν   σε όλες τις συναντήσεις:  με τη Δήμαρχο, τον Έπαρχο και σε κάθε άλλη δήλωση τους. Στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ όταν “φιλοξενήθηκαν”  άτομα της Συντονιστικής  Επιτροπής!

Εκτος απο τα μεγάλα και πανελλαδικά προβλήματα οι Λημνιοι Αγρότες είχαν και  τα τοπικά, όπως τα Κουνέλια,  η αγροτική οδοποιία κλπ

Απο τα αυτά   κανένα δεν μπήκε σε κάποια πορεία επίλυσης , εκτος απο την υπόσχεση για  κονδύλια που “δυνητικά” υπήρχαν  από πριν για έργα Αγροτικής Οδοποιίας και καταπολέμησης  των κουνελιών

Απομένει μια τηλεδιάσκεψη τη   Δευτέρα  4/3  με το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που αναμένεται  να είναι σημαντική με κύριο  θέμα τα κουνέλια…

Οι Κινητοποιήσεις,  παρά τη μεγάλη συμμέτοχη  των τρακτέρ και τη συνεχή κίνηση τους,  δεν δημιούργησαν  πρόβλημα στην Κυκλοφορία,  ούτε είχαμε καταλήψεις δημοσίων  κτιρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ανακοινώθηκε η λήξη της κινητοποίησης από τη Συντονιστική Επιτροπή  ακούστηκαν  ευχαριστίες προς το   Μητροπολίτη, που τους επισκέφτηκε  στο Λιβαδοχώρι  και προς την  Αστυνομία που φρόντιζε για την κίνηση  και στάθμευση των τρακτέρ ώστε να μην υπάρχουν  προβλήματα  κυκλοφορίας.

Όλα  καλά και όλα ωραία…  σε έναν αγώνα  με εξαφανισμένη  την όποια  ταξικότητα αυτών  των περιπτώσεων,   που  σώθηκε από το τρακτέρ εκείνο  με τη Σημαία του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ.

Στη Φωτογραφία μέλη τη Συντονιστικής Επιτροπής ανακοινώνουν  στην κάμερα της Νατάσας Ταραράκη την αποχώρηση των Τρακτέρ τα οποία αν χρειαστεί να επανέλθουν θα ειναι  πολύ περισσότερα,  όπως είπαν ! Η Συντονιστική Επιτροπή θα εξακολουθήσει να υπάρχει,   να παρακολουθεί και να ενημερώνει  τους Αγρότες.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button