Περιοδικό

Εμείς όλοι  αλλά ….. και οι Άλλοι

Εμείς όλοι  αλλά ….. και οι Άλλοι

Γράφει η Χριστίνα Κάβουρα

 Είμαστε ένας λαός έξυπνος, μπορούμε να διακωμωδούμε τα πάντα και αυτό μας σώζει !

Έχουμε την κωμωδία αλλά και την Τραγωδία στο αίμα μας, έτσι υπάρχει πάντα μια εξισορρόπηση του συναισθήματος!

Άλλωστε η Κωμωδία ανακαλύφθηκε στην χώρα μας, και οι κωμωδίες που έχουν διασωθεί θα είναι πάντα λαμπερές και  επίκαιρες παρέχοντας την ιλαρότητα στην αιωνιότητα της ανθρωπότητας. Τέτοιες κωμωδίες της υπέρβασης δεν πρόκειται να ξαναγραφτούν ποτέ πια!  Μετακόμισε ο Αριστοφάνης στο σύμπαν και χάθηκε το καλούπι!

Μέσα στην θλίψη και κλεισούρα του κορονοϊού άνθιζαν  εικόνες και λέξεις,   πολύτιμη συνεισφορά στην καθημερινότητά μας ! Ύστερα όλα αυτά τα ευτράπελα κυκλοφορούσαν σε κινητά και διαδίκτυο, από  τηλέφωνα, λιγότερο δια ζώσης, ….. λόγω αποκλεισμού μας !

Μπορώ να βεβαιώσω, λόγω  ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αρκετές φίλες Ευρωπαίες, ότι όλα αυτά τα αστεία που εμάς μάς ανέβαζαν και μας έκαναν να γελάμε, ούτε που τα καταλάβαιναν!

Τελικά άλλο το χιούμορ  το δικό μας (Humor στα Λατινικά = υγρό  με καταγωγή της έννοιας φυσικά από τα Ελληνικά και ειδικότερα  από τους Αρχαίους μας προγόνους, όπου και υποδηλώνει  ένα από τα τέσσερα υγρά στοιχεία του ανθρωπίνου σώματος ) και άλλο των Ευρωπαίων και ειδικά των Βορείων!

Νομίζω ότι το δικό μας μυαλό λειτουργεί διαφορετικά, με περισσότερη ενσυναίσθηση και αυθορμητισμό ! Αυτό είναι και καλό και κακό, κάπου μας ανεβάζει και κάπου μας απομονώνει  δυσκολεύοντας  δίαυλους  επικοινωνίας !

Σίγουρα μετά τον κορονοϊό  θα αλλάξει η κοσμοθεωρία μας! Ποτέ δεν βίωσα τόσα διαδικτυακά σεμινάρια για ψυχολογία, κινηματογράφο, φιλοσοφία, ιστορία, τέχνη, αρχαιολογία !

Ένας δάσκαλος σε ένα από τα σεμινάρια  συναισθηματικής ευφυΐας είπε ότι τώρα που θα αρθούν τα μέτρα θα μπορούμε να βρισκόμαστε δια ζώσης, για να του απαντήσουν μαθητές από όλη την Ελλάδα :  Και εμείς τι θα κάνουμε ?

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, και τώρα αποφασίσαμε  ή μάλλον αναγκασθήκαμε να χρησιμοποιούμε  τρόπους που φέρνουν κοντά άτομα από όλη την επικράτεια ακόμα και από το εξωτερικό ! Άτομα δικά μας, που ήταν  χαρά μας να γνωρίσουμε. Γίναμε όλοι μια παρέα παραμερίζοντας την μοναξιά μας και αλλάζοντας απόψεις για όλα αυτά που μας αρέσουν ή μας προβληματίζουν !

Ένας υιός δύσκολος, ακατάβλητος, φοβικός, απέθαντος, που όμως έχει και πλευρές  που ούτε τις είχαμε φαντασθεί ! Λες και ζούμε μέσα σε ένα διήγημα επιστημονικής φαντασίας όπου ο καθένας μας έχει έναν ρόλο, ίσως περίεργο, ίσως δύσκολο, σε κάθε περίπτωση όμως ασυνήθιστο !

Σίγουρα διάγουμε μια εποχή για την οποία δεν ήμασταν έτοιμοι αλλά προσαρμοζόμαστε γιατί ο άνθρωπος έχει αναπτύξει στο πέραμα των αιώνων  σε μεγάλο βαθμό αυτή τη δυνατότητα !

Προχωράμε λοιπόν στην προ κορονοϊό και μετά κορονοϊό εποχή με υπομονή και δύναμη !

Καλό μήνα σε όλους !

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button