Περιοδικό

Εν τω μηνί Αθύρ

Εν τω μηνί Αθύρ

Γραφει (καθε Παρασκευή) η Χριστινα Κάβουρα

«Εν τω μηνί Αθύρ  ο Λεύκιος εκοιμήθη»  μας λέει ο Καβάφης !

Εν τω μηνί  «Νοεμβρίο»  πολλοί εκοιμήθησαν  δυστυχώς,  αλλά  και η  τιμωρητική και «δικτατορική»   διάθεση της Κυβέρνησης δεν με βρίσκει σύμφωνη !

Είμαι και ήμουν πάντοτε υπέρ της ελευθερίας και της ελευθέρας βούλησης του ατόμου έστω και αν αυτή η βούληση είναι λαθεμένη, ή εγώ την βρίσκω λάθος.

«Διαφωνώ  με αυτό που λες αλλά θα δώσω και τη ζωή μου ακόμα για  να μπορεί να το λες ελεύθερα», φράση που αποδίδεται στον Βολταίρο, αν και σε αυτό  υπάρχουν ενστάσεις αν πράγματι την είπε ο Βολταίρος, που καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν την είπε ή όχι, εκείνο που με αφορά  είναι ότι ο καθένας πρέπει να μπορεί να λέει ελεύθερα τη γνώμη του  και να αποφασίζει για τον εαυτό του αν δεν βλάπτει με την απόφασή του αυτή τους γύρω του !  Σωστό, και θα μου πείτε ότι οι ανεμβολίαστοι βλάπτουν τους γύρω τους.  Στην περίπτωση αυτή σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σαφώς και είμαι υπέρ του εμβολίου και των εμβολιασμών, σαφώς ότι τόσο εγώ όσο και ολόκληρη η οικογένειά μου κάναμε και την Τρίτη δόση,  ακόμα και ο μικρός μας Χρήστος εμβολιάστηκε  εντελώς ανεπηρέαστος από εμάς,  σαφώς και δεν βλέπω να έχουμε άλλη λύση, αν και οι προσδοκίες μου από τα εμβόλια δεν  καλύφθηκαν τουλάχιστον στον βαθμό  που πίστευα ,  αλλά έχω και φίλους και φίλες που  για παρανοϊκούς ίσως λόγους  δεν δέχονται να εμβολιαστούν, και μπορεί να αξιολογώ αυτούς τους λόγους ως  απόλυτα άσχετους με την υπόθεση του εμβολιασμού, δεν παύω όμως να τους σέβομαι !

Κάποιοι συνδέουν το εμβόλιο με την πίστη τους,  με την αθανασία της ψυχής τους, ή απλά με ανθρώπινο φόβο.

Η λέξη ψυχή μας παραπέμπει σε ένα στοιχείο σημαντικό για τον Χριστανισμό,  που βάζει το σώμα και τις επιθυμίες σε δεύτερη μοίρα προτάσσοντας την αξία της προσπάθειας των ανθρώπων να σώσουν την ψυχή τους ! Εδώ μάλλον υπεισήλθε  ο φανατισμός,  βρήκε  πρόσφορο έδαφος,  κάπου κινήθηκε λανθασμένα,  όπως άλλωστε όλοι οι φανατισμοί,   βοηθώντας  στα λάθος αποτελέσματα.

Τι να κάνουμε τώρα ! Άλλο η επιστήμη και άλλο η θρησκεία και άλλο η πίστη !

Τη στιγμή όμως που δεν μπορούμε να καταλάβουμε  το σκεπτικό αυτών  των ανθρώπων  δεν μπορούμε να τους ρίξουμε και στην πυρά !

Ίσως πολλοί να μην συμφωνήσουν μαζί μου θεωρώντας  ότι  αφού εμείς οι πολλοί κάναμε το εμβόλιο πρέπει  να το κάνουν όλοι !   Ίσως και αυτή να είναι μια κάποια λύση, την οποία επίσης θεωρώ αναχρονιστική όπως και την ….  πυρά.

Δεν βλέπω να γλυτώνουμε σύντομα από αυτήν την  κατάρα που μας βρήκε, παρά τις  περυσινές διαβεβαιώσεις των ειδημόνων ότι σύντομα και με τα εμβόλια θα τέλειωνε, και προβλέπω ότι θα βιώσουμε  μέρες τρέλας ! Μάλλον δύσκολο προβλέπεται και το 2022!

Φθάσαμε στην μετάλλαξη ωμέγα, μου είπε με σπασμένα Ελληνικά ο ταξιτζής ! Στην όμικρον φθάσαμε, έχουμε δρόμο μέχρι την Ωμέγα του απάντησα και άρχισα να του εξηγώ τα γράμματα του Ελληνικού Αλφαβήτου, όπου το ωμέγα είναι το τελευταίο γράμμα !

Επίσης του λέω στα ξένα αλφάβητα, που επίσης είναι Ελληνικά,  βασισμένα στο παλιό μας  Αλφάβητο  της Χαλκίδας,  δεν υπάρχει το γράμμα Ωμέγα !

Αν είχαμε φθάσει στο ωμέγα, θα ήμασταν  σίγουρα  στα τελικά στάδια αυτού του εφιάλτη.   Προφανώς  τον … έστειλα τον άνθρωπο με τις εξηγήσεις μου.

Δεν γνωρίζω τι έχει για εμάς στο πρόγραμμα  ο χρόνος,   ούτε καν ο  εορταστικός μήνας  που διανύουμε,  οι σκέψεις μου γυρίζουν  στον  «εξωτικό»  μήνα  Αθύρ , ο οποίος κάλυπτε την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου και είχε πάρε την ονομασία του από τη θεά Αθώρ, η οποία για τους Αιγύπτιους είχε θέση ανάλογη με την Αφροδίτη μας.

Εύχομαι  ο Δεκέμβριος αλλά και ο καινούργιος χρόνος να έχουν κάτι από την ομορφιά της !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button