ΕπιλεγμέναΛήμνος

Ένα Κρούσμα μετά από πολύ καιρό. Τι ακριβώς συμβαινει;

Ένα Κρούσμα  μετά από πολύ καιρό, σχεδόν 50 μέρες,  στη Λήμνο.

Και αυτό,  άμεσα εισαγόμενο!    Με τον όρο  “άμεσα” εννοούμε  ότι διαπιστώθηκε αμέσως  μετά την άφιξη στη Λήμνο  και δεν είχε πολλά περιθώρια να ξεφύγει στον Πληθυσμό, στην Κοινότητα όπως το λένε !

Άτομο  πήγε στη  Αθήνα για προσωπικούς λόγους και επιστρέφοντας  αεροπορικώς, θεώρησε αναγκαίο,  και Μπράβο του που το σκέφτηκε, να κάνει ένα rapid test.

Εκεί διαπιστώθηκε οτι ειχε μολυνθεί (στην Αθήνα) απο τον Κορονοϊο. Έτσι άμεσα απομονώθηκε και η  περίπτωση   της διάδοσης είναι πολύ μικρή.

Αυτό, το άμεσα  εισαγόμενο ,   είχε  συμβεί και στο παρελθόν με στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς κλπ,  οπότε,  όπως θυμόμαστε,  δεν υπήρξε διασπορά του Ιού.

Μόνο μια φορά άτομο που γύρισε στην Λήμνο, δεν έκανε το τεστ, τότε δεν υπήρχε μεγάλη διάδοση,  και η διασπορά στη Λήμνο πήρε έκταση  ως την άλλη άκρη του Νησιού,  με κοντά στα 10 κρούσματα.  Ήταν Νοέμβρης  μήνας  που η Λήμνος για πρώτη φορά απο πράσινη έγινε κίτρινη!

Στην τωρινή περίπτωση, με βάση τα προηγούμενα,  υπάρχει  περιορισμένη πιθανότητα  για περαιτέρω διάδοση και το θέμα θα κλείσει με αυτό το ένα άτομο σε καραντίνα των 14 ημερών.  Μεχρι  τοτε η Λήμνος θα θεωρείται ότι έχει  ένα Κρούσμα και ελπίζουμε να μείνουμε σε αυτό !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button