ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ενα λαθος “Θετικό” Rapid Test και “άντε συ ξεμπέρδευε”

Άλλο ένα κρούσμα όχι κορονοϊού αλλά παράνοιας για τα κρούσματα του covid-19.

Το rapid test, που έκανε η 26χρονη, πηγαίνοντας οικειοθελώς,   στο Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Πορτιανού,  βγήκε θετικό και χτύπησε συναγερμός.  Έπρεπε να μπει σε καραντίνα 14 ήμερων το “κρούσμα”  και όλα τα άτομα της οικογένειας της,  που είναι μεγάλη,  μας ειπε.  Είχε ελθει απο τη Μυτιλήνη και πήρε,  απο μόνη της,  όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τον κορονοϊό. Είχε κάνει τεστ και λίγο πριν αναχωρήσει για Λημνο.

Το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά το “θετικό” rapid test, κάλεσε την παθούσα  να δώσει δείγμα και για μοριακό τεστ,  που όμως δεν ήταν για  την διασταύρωση του rapid test  αλλά μoνo,   όπως την είπαν,  για να διαπιστωθεί το στέλεχος του κορονοϊού.

Για τον  ΕΟΔΥ  είχε τελειώσει  η ιστορία, την ενημέρωσαν, και δεν υπήρχε καμιά  περίπτωση για αλλαγή του αρχικού αποτελέσματος.

Η 26χρονη ήταν βέβαιη για το λάθος τεστ,  με βάση την έλλειψη οποιουδήποτε συμπτώματος, του αρνητικού τεστ  που έκανε πριν φθασει στη Λήμνο,  των μέτρων που πήρε στο ταξίδι  παραμένοντας σε ανοιχτό χώρο στο πλοίο,  τηρώντας τις αποστάσεις και με διπλή μάσκα.

Έτσι έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο το Μοριακό Τεστ, καταβάλλοντας το κόστος, που δεν ήταν και μικρο,  και σε 2,5 ώρες είχε το αποτέλεσμα που ήταν  αρνητικό ( παραθέτουμε στη φωτογραφία τα στοιχεία  με την ένδειξη: negative = αρνητικό )

Αρνητικά  ήταν και τα τεστ που έκαναν μέλη της οικογένειας της, όμως έπρεπε και αυτοί  να μείνουν σε καραντίνα, όπως ειδοποιήθηκαν από την εδώ Πολιτική Προστασία.

Η καραντίνα  της  συνομιλήτριας  μας  σε Εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ τελειώνει στις 26 Μαρτη και των άλλων, 10 στον αριθμό, στις 29/3.

Εντωμεταξύ, μας ειπε, ο Πατέρας της και οι Αδελφοί της, οι οποίοι θα μείνουν σε  καραντίνα με απαγορευμένη την έξοδο από το σπίτι,   είναι κτηνοτρόφοι και  τα πρόβατα θέλουν καθημερινή φροντίδα.

Ο Πατέρας, πάντως,  με τον οποίο επικοινωνήσαμε,  ολη μέρα ταχτοποιούσε τη Μάντρα  για να κάνει εκεί την καραντίνα.

Όλα αυτά τα παραπάνω,   που έφεραν την απελπισία σε 10δες ανθρώπους,  είναι  απο ένα  λάθος τεστ, το ποιο αν και ολοφάνερο δεν αναγνωρίζεται απο τον ΕΟΔΥ.

Μια φορά Κρούσμα πάντα Κρούσμα,  είπαν στην Μάγδα Τούφου, με μια  παρόμοια, προ ημερών,  περίπτωση.

Το περίεργο που δείχνει ότι οι Αρμόδιοι, Κυβερνητικοί , Επιτροπές  κλπ  τα έχουν κάνει θάλασσα και έχουν χάσει τον έλεγχο,  είναι ότι  μέχρι το Δεκέμβριο τα rapid test όταν έβγαιναν θετικά, έπρεπε  να περιμένουν 1,2 μέρες  και να έλθει το οριστικό αποτέλεσμα από την Αθήνα όπου  έστελναν δείγμα για Μοριακό Τεστ.  Από τον Δεκέμβριο και εδώ άλλαξαν  και θεωρούν το θετικό αποτέλεσμα του  Rapid Test ως οριστικό και αμετάκλητο, ακομη και αν ολοφάνερα είναι λανθασμένο. Εδώ είναι που λένε: άντε συ ξεμπέρδευε !

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button