Απόψεις

Ένα πολιτιστικό Φεστιβάλ για τα Γαστρονομικά και Οινικά Προϊόντα της Λημνου, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αναστ. Αντωνελλη

Είχε μια χροιά φοιτητικού  αμφιθεάτρου το Φεστιβάλ  Γαστρονομικού & Οινικού Πολιτισμού με Προϊόντα της Λήμνου,  στην έναρξη του!

Σήμερα 17/11/23  το πρωί στο   ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΕΙΟ άρχισαν οι εργασίες  του διημέρου Φεστιβάλ με διαδικτυακές ομιλίες με συναφή προς του φεστιβάλ θέματα και ομιλητές ειδικούς οι οποίοι   προσέγγισαν  το  θέμα από πολύ ενδιαφέρουσες πλευρές.

Η αίθουσα (αμφιθέατρο) ήταν κατάμεστη από Φοιτητές /τριες.

Παρόντες ήταν  ο Έπαρχος και ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Κώστας  Αδαμίδης καθώς  και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού  Τμήματος της Λήμνου. 

Διέκρινα ακομη τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λήμνου Δημ Παλαιολόγου  με τον επιστημονικό Σύμβουλο του  Συνεταιρισμού Αλέξανδρο Παπαχριστοφόρου  καθώς και τον γνωστό βραβευμένο Μελισσοκόμο,  Δημ. Χασάπη

 Το περίεργο είναι ότι το Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός με τα πολλές  δεκάδες μέλη,  τις χιλιάδες κυψέλες και τις σημαντικές  διεθνείς  βραβεύσεις,     δεν είχε καλεστεί σε αυτή την Γιορτή των γαστρονομικών προϊόντων  της Λήμνου όπου το Μέλι είναι ένα κυρίαρχο προϊόν  και ο Συνεταιρισμός έχει πρωτεύοντα ρόλο.    Ευτυχώς και τελικως  ο Συνεταιρισμούς  πήρε μέρος και του δόθηκε ο λόγος  !

Την Έναρξη έκανε  με ένα  μεστό χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών, Αναστασία  Αντωνέλη αφού η Αντιπεριφέρεια   είναι  Φορέας αυτών των Εκδηλώσεων όπως  περιγράφονται παρακάτω.  

 Η κ. Αντωνελη  στη σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία της αναφέρθηκε στην συμβολή του ΤΕΤΔ  και κυρίως της   ΑΝΕΛ και ονομαστικά της κ. Μοσχουδη για την πραγματοποίηση αυτού του  Φεστιβάλ,    για την  ακομη  μεγαλύτερη ανάδειξη των Προϊόντων της Λήμνου.  Αναφέρθηκε ακομη  με εγκωμιαστικά  σχόλια στις τοπικές επιχειρήσεις  που ασχολούνται με τα τοπικά προϊόντα λέγοντας ότι η δράση   τους και  οι πρωτοβουλίες  τους είναι αξιοθαύμαστες.

Το Φεστιβάλ θα συνεχίσει το απόγευμα  στο Μούδρο  με γευσιγνωσία  τοπικών πιάτων  από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, με πρώτες ύλες τοπικά προϊόντα.

Αύριο Σάββατο 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δράση οινογευσίας με την συνοδεία τοπικών εδεσμάτων  στο ξενοδοχείο Grand Patelli στην Μύρινα. Η εκδήλωση αυτή θα περιλαμβάνει έκθεση των προϊόντων και ετικετών των οινοπαραγωγών, αλλά και λοιπών τοπικών προϊόντων με τη συμμετοχή τοπικών παραγωγών.  Για την συγκεκριμένη δράση θα οργανωθούν τρείς (3) ομάδες δοκιμών των 65 ατόμων με ώρες έναρξης 13:00, 16:00, 19:00.

Όλες οι Εκδηλώσεις  είναι “ελεύθερες”  για το κοινό !

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button