Λήμνος

Έναρξη μαθημάτων Κτηνοτροφίας. “Καλή μας αρχή” !

Αγαπητοί συμμετέχοντες,

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κατάρτιση κτηνοτρόφων και ασχολούμενων ευρύτερα με τον κλάδο της Γεωργίας ή νέων που επιθυμούν να καταρτιστούν στην εκτροφή μικρών μηρυκαστικών με τίτλο «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 12.00, στη δημοτική αίθουσα του Πορτιανού. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στο Δήμαρχο του Νησιού κ. Μαρινάκη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Το έργο υλοποιείται από το Εργαστήριο Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας και το Εργαστήριο Κτηνοτροφικών κτιρίων του Τμήματος Γεωπονίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Βιομηχανία Ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ ΑΕ και την εταιρεία Ευρωφάρμ ΑΕ και τον ΕΔΟΚ ΕΛΛΑΣ, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων διδασκόντων, καθηγητών και επιστημόνων του κλάδου της φυτικής και ζωικής παραγωγής, και επιστημονικά υπεύθυνος ο επίκουρος καθηγητής κ. Ηλίας Γιάννενας.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης για την αιγοπροβατοτροφία θα προετοιμάσει μια ομάδα 30 νέων οι οποίοι θα εξελιχθούν σε οργανωμένους εκτροφείς – επιχειρηματίες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι νέοι εκτροφείς θα αποτελέσουν τη «μαγιά» των καταρτισμένων κτηνοτρόφων στις νέες απαιτήσεις για περισσότερο φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση, βελτιώσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και ορθολογική διατροφή και θα μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Το πρώτο μας μάθημα λοιπόν θα αφορά στη Διατροφή των αιγοπροβάτων και αρνιών & Βελτίωση της διαχείρισης εκτροφής των αιγοπροβάτων για την παραγωγή ζωοκομικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επίσης, θα συμπληρωθούν σχετικά έντυπα για τη συμμετοχή.

Δεδομένης της κατάστασης, οι συμμετέχοντες μπορεί να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό self test και να φοράνε προστατευτική μάσκα.

Καλή μας αρχή

Ηλίας Γιάννενας

Επιστημονικά Υπεύθυνος & Συντονιστής του έργου με τίτλο «Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής των μικρών μηρυκαστικών με στόχο την παραγωγή ζωοκομικών προϊόντων με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και κόστος»

 

Επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, DVM, PhD,

Διευθ/ντής Εργαστηρίου Διατροφής

Διπλωματούχος Ευρωπαϊκού Κολεγίου Κτηνιατρικής Πτηνών

 

Εργαστήριο Διατροφής

Τμήμα Κτηνιατρικής

Σχολή Επιστημών Υγείας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πανεπιστημιούπολη, ΤΚ 54124

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλ. : 0030 2310 999937

Κιν. : 0030 6977629197

Fax : 0030 2310 999937

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button