ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Ένταση στο χθεσινό 28/7 Δ.Σ — Η θέση της κ. Γεώργα

ΑΝΑΚΟΙΝΩ]ΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ – ΕΛΕΟΝΟΡΑ ΓΕΩΡΓΑ

Συχνά κατά τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων προκαλείται  ένταση οφειλόμενη σε οξεία αντιπαράθεση , ένταση η οποία, ελλείψει ψυχραιμίας, εχθές, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου,  πήρε ακραίες διαστάσεις. Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπει, βέβαια, αυτά τα ενδεχόμενα και θέτει ως προτεραιότητα τη συνέχιση της συνεδρίασης .

Ειδικότερα σύμφωνα με το  άρθρο 4 του Κανονισμού: «Αν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δημιουργηθούν θόρυβοι που παρακωλύουν την ομαλή συνέχισή της, ο Πρόεδρος οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλοποίησή της και αν η ίδια κατάσταση συνεχιστεί, ο Πρόεδρος διακόπτει τη συνεδρίαση για ορισμένη ώρα, που την ανακοινώνει στο σώμα. Κατά τη διακοπή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέρχονται της αίθουσας συνεδρίασης. Μετά την παρέλευση του χρόνου διακοπής, ο Πρόεδρος κηρύσσει τη συνέχιση της συνεδρίασης και, αν ο θόρυβος συνεχιστεί, δικαιούται να τη λύσει»

 

Πάγια θέση της παράταξης μας είναι ότι στο δημόσιο λόγο πρέπει να κυριαρχεί η ευπρέπεια και ο γόνιμος διάλογος. Προσωπικές αντεγκλήσεις δεν μπορούν να γίνονται αιτία αντικανονικής διακοπής της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να έχει συζητηθεί ούτε ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης, όπως συνέβη εχθές.

 

Καλούμε πάντες να επιδείξουν σοβαρότητα και να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές.

Λήμνος, 29-07-2022

Ελεονώρα Γεώργα

“ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”

Φωτογραφία Αρχείου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button