Επίκαιρα

Ενταξιακές κλπ συνομιλίες

Ενταξιακές κλπ συνομιλίες

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η Ουκρανία έκανε επίσημη και επείγουσα αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε να ενταχθεί σ’ αυτήν. Ήταν μια κίνηση περισσότερο συμβολική, γιατί οι ενταξιακές διαδικασίες μιας χώρας είναι μακροχρόνιες, πρέπει να προηγηθούν και να πληρούνται πολλές προϋποθέσεις και συγκεκριμένα κριτήρια.

Όπως, για παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει υποβάλει κι αυτή παρόμοιο αίτημα να ενταχτεί στην Ε.Ε. Αμέτρητες φορές μέχρι σήμερα συναντήθηκαν οι ελληνικές και οι τουρκικές αντιπροσωπείες για να το συζητήσουν εναλλάξ, τη μια φορά στην Ελλάδα και την άλλη στην Τουρκία, αλλά μέχρι σήμερα ούτε συμφώνησαν ούτε βρήκαν άκρη.

Το μόνο στο οποίο συμφωνούν ομόφωνα και απόλυτα είναι οι δεξιώσεις.

 

Στην πρόσφατη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών που έγινε στην Αθήνα σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο παρατέθηκε πλούσιο «γεύμα εργασίας», στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στα αξιοθέατα, ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ το δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα περιλάμβανε αστακούς, χαβιάρι αυγοτάραχο, πάπια γεμιστή με καρύδια και κάστανα, μοσχάτο κρασί, γαλακτομπούρεκο και άλλες νοστιμιές.

 

Πολύ θα ήθελα να είμαι μέλος σε τέτοιες διπλωματικές αποστολές. Θα περνούσα ονειρεμένα και θα την έβγαζα σαν πασάς.

Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες στην αντίστοιχη επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκλεκτά εδέσματα, όπως ιμάμ μπαϊλντί, χανούμ μπουρέκ, σαλάμ σουτζούκ, γιαλαντζί ντολμά, ατζέμ πιλάφ, τάσκεμπαπ, ραχάτ λουκούμ, εκμέκ κανταΐφ, καζάντιπι, μπακλαβά, και θα ολοκληρωθεί με φολκλορικές εκδηλώσεις και χορό της κοιλιάς…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button