Απόψεις

Ενθουσίασε η Παιδική Χορωδία του Δήμου σε μια δύσκολη προσπάθεια

Η χορωδία ηταν του Δημου,  η παιδική  όμως οι  μεγάλοι  ενθουσιάστηκαν. Στο τέλος κάποια άτομα με μουσικές σπουδές και κάποιες “αθηναίες” έλεγαν  τα καλύτερα σε μένα που θεωρούσα ότι το θέμα της Συναυλίας που έγινε  αποψε στο Γυμνάσιο,  παρά ήταν σύνθετο για μικρά παιδιά…

Η αλήθεια είναι  ότι ένα θεατρικό έργο του Καμπανέλη το “Παραμύθι Χωρίς Όνομα”,   με μουσική Χατζιδάκη  από όπου  2, 3 κομμάτια όπως το “Μιχαλη μου”  και “Στην  Ποταμιά  Σωπαίνει το Κανονι”   ας πούμε  ότι δεν έχουν ερμηνευτικές  δυσκολίες,  όμως όλο το μουσικό πακέτο ήταν ένα  δύσκολο εγχείρημα  με παιδιά.. Και όμως χορωδιακά είχαν 2 και 3 ταυτόχρονα φωνές, όπως μου είπαν οι Κυρίες που στην αρχή ανάφερα.   Το προσπάθησαν και τα πήγαν καλά.

Ο δάσκαλος της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου,  ο Γιάννης Χαριτάκης προφανως είχε πεί στα παιδιά ότι μπορούν   και   αυτά τον πίστεψαν. Ειχε “καβάτζα” και την   η εξ Αθηνών πιανίστρια και με προσωπικά ρεσιτάλ Δεσπ. Στεφανίδου  και χωρίς αυτήν  Χατζηδάκης “Χατζηδάκης”  δεν “έβγαινε”!

Η Αφήγηση και ειχε  μεγάλα  κομμάτια αφου πριν  απο κάθε τραγούδι υπήρχαν τα  γεγονότα που μας περιέγραφε  ο  Θοδωρής Χαριτάκης , πατέρας  του Γιάννη,  ο οποίος απέδωσε τα  κείμενα απέριττα και  αδρά,  “λαϊκά¨” θα έλεγα και καθόλου με τον περίτεχνο τρόπο του ηθοποιού.   Αυτό ταίριαζε με τα περιγραφόμενα και αν  κυρίες μου της Μουσικής δεν το αντιληφθήκατε,  σας το επισημαίνω !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button