Ανακοινώσεις

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» 

Μυτιλήνη, 19 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» 

Σήμερα (19 Ιουνίου 2022), εορτάστηκε πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, όπου βρίσκονται οι έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Αναλυτικότερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου στη Χίο και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σάμο, τελέστηκαν δοξολογίες υπέρ των Αποστράτων Αστυνομικών και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ακολούθησε η παράθεση δεξιώσεων.

 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, τοπικών φορέων και συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων, καθώς και εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε. (Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας).

 

Από την Ελληνική Πολιτεία έχει καθιερωθεί η εορτή των Αγίων Πάντων, ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

LimnosNea.gr –  Η Φωτογραφία ειναι από  τον εορτασμό στη Μυτιλήνη, ενώ έχουμε λάβει και απο  τον  εορτασμό στη Χίο και Σαμο. Σε άλλη  φωτογραφία από τη δεξίωση διακρίνονται  ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης καθως και ο Παλαίμαχος της Πολιτικής και της  Αυτοδιοίκησης,  Δ. Βουνάτσος.    

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button