ΑνακοινώσειςΛήμνος

Επισημάνσεις για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Λάβαμε  σήμερα το υπ’αριθμόν 104/11-09-2023 έγγραφο των Προϊσταμένων , των γονέων και του διδακτικού προσωπικού του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας  με αίτημα  την προσωρινή εγκατάσταση προκάτ αίθουσας στο γήπεδο/πάρκινγκ του σχολείου προκειμένου να εξυπηρετηθούν για το φετινό σχολικό έτος   οι αυξημένες  ανάγκες για τις εξατομικευμένες θεραπείες μαθητών. Το δυναμικό του σχολείου (μαθητές και διδακτικό προσωπικό) έχει σημαντικά αυξηθεί και δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του συνόλου των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο υπάρχον κτίσμα , όπως αναφέρεται και στο έγγραφο.

 

Ξεκινά ,λοιπόν, μια ακόμη σχολική χρονιά με άλυτο το κτιριακό θέμα του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας για την επίλυση του οποίου επανειλημμένως κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στον εν γένει δημόσιο λόγο μας  διεκδικήσαμε να γίνει έργο. Έχουμε πραγματοποιήσει επισκέψεις στο σχολείο και η εικόνα που έχουμε είναι ξεκάθαρη.

 

Επαναλαμβάνουμε ότι:

 

Ο Δήμος αναίτια έως σήμερα  δεν απορρόφησε τη   δωρεά ιδιώτη που έλαβε χώρα  οκτώ χρόνια πριν με σκοπό την επισκευή της αίθουσας «ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ», επισκευή που θα διασφάλιζε τη χρήση της από το Ειδικό Σχολείο. Αυτή η απραξία είχε ως αποτέλεσμα την έγγραφη  ανάκληση της δωρεάς από το δωρητή , εξέλιξη την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι πληροφορηθήκαμε τυχαία. ν εξέλιξη.

 

Προ διετίας  ακούσαμε τη Δημοτική Αρχή να κάνει λόγο για υποβολή πρότασης έργου στο ΠΔΕ της Περιφέρειας , χωρίς να υπάρχει καμία συνέχεια σε αυτή τη δήλωση .Επίσης ακούσαμε τη Δημοτική Αρχή να κάνει λόγο για μετακίνηση του σχολείου σε άλλο χώρο  τους επόμενους μήνες έως ότου ολοκληρωθεί το έργο!

 

Η αλήθεια είναι ότι ως σήμερα ουδεμία μελέτη σχετική με το κτιριακό του σχολείου  έχει συνταχθεί ούτε πρόβλεψη σε τεχνικό πρόγραμμα έχει γίνει ούτε σχετική εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό υπάρχει. Αναφέρουμε τέλος ότι το πρακτικό της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την 31-10-2022 δεν περιλάμβανε το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.

 

Αναγκαζόμαστε σήμερα να σταθούμε αρωγοί στο παραπάνω αίτημα όπως αυτό εκφράστηκε με αγωνία και προβληματισμό για προσωρινή εγκατάσταση προκάτ αίθουσας στο γήπεδο/πάρκινγκ του σχολείου .

 

Για μας, τα έργα σχολικής υποδομής γίνονται με προγραμματισμό και όχι το μήνα Σεπτέμβριο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button