ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Το ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ (περιστεριωνας, πια) επιστρέφει στο θεσμικό του Φορέα.

   ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 Την 9η Οκτωβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή,  υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο» κ. Δημήτριο Αχιλαδέλλη, το Συμφωνητικό Λύσης Σύμβασης Παραχώρησης Χρήσης Ακινήτου και Παράδοσης-Παραλαβής μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Ιδρύματος «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο»  για το «Χριστοδουλίδειο Μέγαρο» στο Ρωμαίικο Γιαλό στη Μύρινα Λήμνου.

Η υπογραφή του Συμφωνητικού ήταν αποτέλεσμα της αγωγής που άσκησε το Ίδρυμα,  ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης (Μεταβατική έδρα Λήμνου), εναντίον του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από 20-01-2020 με αριθμό κατάθεσης 9/2020 με την οποία για τους αναφερόμενους σε αυτή λόγους ζητούσε την απόδοση της χρήσης του ανωτέρω ακινήτου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την υπ΄αριθμ. 13/17-09-2020, θέμα 3.4 απόφαση της Συγκλήτου και για τους αναφερόμενους σε αυτή λόγους, αποφάσισε την επιστροφή του «Χριστοδουλιδείου Μεγάρου» στο Ρωμαίικο Γιαλό στη Μύρινα Λήμνου στο Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο».

Για επί πλέον ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε ότι το 2007 παραδόθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ένα κτήριο πλήρως λειτουργικό και σε πολύ καλή κατάσταση και το 2020 παραλήφθηκε ένα κτήριο εγκαταλειμμένο, κατεστραμμένο και σε πολύ κακή κατάσταση, κατοικία περιστεριών στην κυριολεξία «περιστεριώνας» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ξεκινάει η προσπάθεια διάσωσης, αποκατάστασης και αξιοποίησης του «Χριστοδουλιδείου Μεγάρου» σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Οργανισμό του Ιδρύματος και την σχετική νομοθεσία Κληροδοτημάτων και Κοινωφελών Περιουσίων.

LimnosNea.gr  Στη φωτογραφία η σημερινή εσωτερική κατάσταση του κτιρίου με εκτεταμένες καταστροφές   και τα περιστέρια να επιβεβαιώνουν οτι εγινε “περιστεριώνας’

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button