Περιοδικό

Αισιοδοξία !

Γράφει:  η Χριστίνα Κάβουρα

Αισιοδοξία

 

Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει

στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου.

Ας υποθέσουμε πως έρχονται ακόμα τα δάση

μ’  αυτοκρατορικήν εξάρτηση πρωινού

θριάμβου,  με πουλιά, με το φως τ’ ουρανού,

και με τον ήλιον όπου θα τα διαπεράση.

(Καρυωτάκης)

Πολλά θεωρούσαμε … δεδομένα !  π.χ. Την ελευθερία μας ! Την ελευθερία κινήσεών μας, το ταξείδι μας στο νησί,  μπορούσαμε πάντα να ταξιδέψουμε  στο νησί, να ταξιδέψουμε στην Ρώμη, είναι όμορφα το βράδυ στην Βία Βένετο, ενώ τώρα είναι δύσκολο να πάμε και μέχρι το διπλανό Σούπερ Μάρκετ !

Ναι, το να φθάσουμε στο Σούπερ Μάρκετ έγινε μια περιπέτεια ! Το να γυρίσουμε στο σπίτι από το Σούπερ Μάρκετ έγινε εφιάλτης !

Πρωτόκολλο καθαρισμού : Προσοχή πως θα ξεκλειδώσουμε, πως θα αγγίξουμε το πόμολο της εξωτερικής πόρτας, προς Θεού μην πιάσουμε την κουπαστή, τον διακόπτη που ανάβει το φως της σκάλας ! Τα γάντια μας είναι ήδη μολυσμένα από τα αγγίγματα στο Σούπερ Μάρκετ, τα χρήματά μας είναι μολυσμένα, η πιστωτική μας κάρτα βρίθει μικροβίων ! Τα γάντια που φορούσε η ταμίας στο Μάρκετ πρέπει να ήταν πολύ μολυσμένα αφού έπιασε πολλά χρήματα διαφόρων πελατών και πιστωτικών καρτών. Λες κάπου να παραφύλαγε αυτός ο επικίνδυνος κορωνο-υιός ?

Καλύτερα να βγάλω τα γάντια και να πιάνω τα υπόλοιπα με μαντηλάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα ! Και τα κουμπιά του συναγερμού που τα έπιασα χωρίς χαρτομάντιλο εμποτισμένο πρέπει να τα απολυμάνω ! Δεν γινόταν να τα πιάσω με χαρτομάντηλο θα αργούσα και θα άρχισε και ο συναγερμός μέσα στο απόλυτο χάος  να χτυπά!  Άραγε απολύμανα τον διακόπτη ή τον ξέχασα και τον έπιασα κάποια στιγμή μετά αφού είχα απολυμάνει τα χέρια μου και ….

Τώρα πρέπει να βγάλω τα ρούχα που φορούσα στον ήλιο καθώς και τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων ! Να βγάλω καλύτερα και την δερμάτινη τσάντα που κρατούσα !

Ας κάνω ένα τσιγάρο να χαλαρώσω και μετά να περάσω τις συσκευασίες των ειδών που αγόρασα  με χαρτί κουζίνας εμποτισμένο καλά σε οινόπνευμα ! Απ΄ ότι είπαν στην τηλεόραση μπορεί ο υιός να κολλήσει και στα μαλλιά ! Αποκλείεται να ξαναλουστώ, λούστηκα χθες ! Και σίγουρα κάτι θα μου διέφυγε, σίγουρα κάτι δεν θα έκανα σωστά και  σύμφωνα με τις οδηγίες !

Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος εφιάλτης, τότε τι είναι ?

Η κολλητή μου ήθελε να αγοράσει τσιγάρα και σκεπτόταν το μετέπειτα πρωτόκολλο καθαρισμού ! Δεν είναι να βγεις μόνο για τα απαραίτητα, το χειρότερο είναι πως θα μπεις!

Και τα παπούτσια ! Άλλοι τα αφήνουν έξω από την πόρτα σαν τους μωαμεθανούς ! Καλά τα έλεγε η άλλη κολλητή μου, δεν είναι για να κοροϊδέψεις τίποτα ! Όλα τα λούζεσαι !

Είναι που δεν γνωρίζουμε και πολλά για αυτόν τον ρημάδη τον κορωνό-υιό ! Πόσες ώρες μπορεί να ζει πάνω σε επιφάνειες ! Εδώ οι γνώμες διίστανται και τριίστανται ! Κάποιος μίλησε για μέρες ! Αθάνατος ο ελεεινός !

Άγχος και φόβος ενώ τα θύματα πληθαίνουν !

Κάθομαι ξέπνοη στον καναπέ ! Δεν είναι δυνατόν να μας συμβαίνει αυτό, για κάποιες στιγμές νόμισα ότι έβλεπα άσχημο όνειρο, για μια στιγμή νόμισα ότι θα ξυπνούσα και όλα θα γινόταν όπως πριν και θα έβγαινα μια ανέμελη βόλτα στον ήλιο !

Όχι δεν είναι σελίδα από διήγημα επιστημονικής φαντασίας, σε εμάς συμβαίνουν όλα αυτά, σε εμάς που δεν γνωρίζουμε πόσες μέρες ή μήνες θα καθίσουμε εσώκλειστοι, φοβάμαι μην εκτός των άλλων πάθουμε και κάποιο είδος ιδρυματίτιδας  ή και αγοραφοβίας  και μετά φοβόμαστε  να βγούμε και έξω από το σπίτι !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button