ΕπιλεγμέναΛήμνος

Ετσι, περήφανα, θα λήξει η Κινητοποίηση των Αγροτών στη Λημνο. Πως έφθασαν στην απόφαση αυτή

Στη σημερινή 27/2/24  συνάντηση  της  Συντονιστικής Επιτροπής των Τρακτέρ  με τη Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη επι Αγροτικών  Θεμάτων  της Λήμνου,  που έγινε νωρίς το μεσημέρι με την απειλή των Αγροτών για κατάληψη του Δημαρχείου είχε “αίσιο” τέλος…

Κάποιες φορές η συζήτηση έπαιρνε   έντονη μορφή καθώς η  κ. Γεώργα  εξέφραζε δυναμικά και κάθετα  τα επιχειρήματα  της  αναφέροντας  ότι εκανε ο,τι μπορούσε για τα αιτήματα   των  Αγροτών  δηλώνοντας ταυτόχρονα οτι  τα περισσότερα από αυτά την ξεπερνούσαν και ήταν η  επίλυση τους  υπόθεση των Υπουργείων…

Θεωρούσε ότι το “κλείσιμο”   του Δημαρχείου,   που ήταν στον  αγωνιστικό  σχεδιασμό των αγροτών,  μόνο δυσκολίες θα έφερνε στη λειτουργία  του Δήμου και στην  εξυπηρέτηση   των  δημοτών.

Ετσι  πέραν των επιχειρημάτων  και  το αυστηρό ύφος που διατυπώθηκαν από τη Δήμαρχο φάνηκε  να κάμπτει τα αρχικά σχέδια των Αγροτών

Το Επαρχείο με την παρουσία του Επάρχου κ. Κουτσογιάννη   και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βλάτα στη συνάντηση  είχε κάποιες  προτάσεις για τοπικά προβλήματα  όπως η συγκρότηση ενός  μόνιμου Φορέα  Διαχείρισης του υπερπληθυσμού των κουνελιών.

Η συζήτηση κάποιες φορές  έπαιρνε μια συγκρουσιακή μορφή όπως  αυτό φάνηκε και από την απ ευθείας μετάδοση απο το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ, με την πολύτιμη συμβολή της Νατάσας Ταραράκη, η  οποία έκανε διαδικτυακή μετάδοση.

Ο Έπαρχος υποσχέθηκε τη διάθεση  300.000 € για καθαρισμό Ρεμάτων  και η Δημοτική Αρχή   την  εξασφάλιση  3 εκατ. €    για την Αγροτική Οδοποιία. Επίσης υπήρξε η υπόσχεση των  Φορέων προς  την Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών για συμμετοχή τους  σε μια διαδικτυακή συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  που είναι προγραμματισμένη να γίνει  σε μια εβδομάδα.

Ολα αυτά και η αποφασιστική στάση της  Δημάρχου να μην κλείσει του Δημαρχείο σε ένδειξη συμπαράστασης, όπως  ζητούσαν οι Αγρότες,  τους έπεισαν  να μην προχωρήσουν στην κατάληψη του Δημαρχείου και σε μια ανοιχτή σύσκεψη,  αμέσως  μετά,  αποφάσισαν   να σταματήσουν την ευρισκόμενη στην 8η μέρα  κινητοποίηση τους και να παραμείνει ενεργή η Συντονιστική Επιτροπή για  να επιτηρεί τα επερχόμενα.

Η  απόφαση ειναι να παραμείνουν τα τρακτέρ και οι κινητοποιημένοι  Αγρότες μέχρι αύριο 28/2 το πρωί στο Λιμάνι για να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση   εργαζομένων  στον Ιδιωτικό Τομέα και στο Δημόσιο και στη συνέχεια να αποχωρήσουν, με μια  ολιγόωρη στάση συμβολική μπροστά  στο Επαρχείο  κάπου το μεσημέρι,   που θα είναι και το τέλος αυτής  της μεγάλης σε συμμετοχή και μαχητικότητα   κινητοποίησης η  οποία  θα καταγραφεί  ως μια  απο τις  κορυφαίες στην Αγωνιστική Ιστορία της Λήμνου.

Φυσικά  η εκπλήρωση των υποσχέσεων των Φορέων για τη καταπολέμηση των  Κουνελιών και η Αγροτική Οδοποιία θα καθορίσουν  την περαιτέρω  στάση των Αγροτών και Κτηνοτρόφων,  οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέοι και για πρώτη φορά πήραν μέρος σε τέτοιου  μεγέθους κινητοποιήσεις  για τις οποίες  πρέπει  να αισθάνονται υπερήφανοι  και,  υποθέτω, έτοιμοι για ανάλογη συνέχεια !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button