Περιοδικό

Φέτος τα αμνοερίφια- οι τιμές κι οι εισαγωγές

Tου Θ. Δημητριάδη

Φέτος τα αμνοερίφια

Για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα και σε ορισμένες μεγάλες πόλεις παρατηρήθηκε σχετική έλλειψη στον αγορά, κυρίως στα συνοικιακά κρεοπωλεία, και μόνον στη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας και σε μερικές άλλες κεντρικές αγορές υπήρχε επάρκεια.

Οι παραγγελίες από τους εμπόρους τόσο για εγχώρια αμνοερίφια όσο και για εισαγόμενα ήταν διστακτικές και περιορισμένες λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης στην επαρχία για το Πάσχα λόγω κορονοϊού.

Γι’ αυτό οι τιμές, ενώ στην αρχή ήταν πολύ χαμηλές σε σύγκριση με πέρσι, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο πήραν τα ύψη, δηλαδή συνέβη ακριβώς το αντίθετο από ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι, αρκετοί κτηνοτρόφοι έπαθαν ζημιά, άλλοι γιατί πούλησαν στους εμπόρους πολύ φτηνά σε πολύ χαμηλή τιμή, κι άλλοι γιατί τους έμειναν τα πρόβατα.

Για τη Λήμνο οι πληροφορίες αναφέρουν ικανοποιητική διακίνηση, ίσως διότι η πολύ καλή ποιότητα των αμνοεριφίων του νησιού τα έχει κάνει περιζήτητα.

Ένα καλό με τις μειωμένες έως ελάχιστες φετινές εισαγωγές, κυρίως από Ρουμανία και Βουλγαρία, ήταν ότι δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο τα εισαγόμενα να βαφτίζονται και να πουλιούνται για ελληνικά.

Κι ένα άλλο καλό είναι ότι, με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες της φετινής άνοιξης και την υπερεπάρκεια γάλακτος, η παραγωγή σε γαλακτοκομικά προϊόντα (φέτα καλαθάκι, λιόκαυτο, πρόβειο γιαούρτι κ.ά.) θα είναι πολύ καλή.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button