Λήμνος

Φουλ Εξωστρέφεια απο το Δ.ΙΕΚ Λημνου – Μνημόνιο Συνεργασίας με το Νοσοκομειο !

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ                                              ΜΥΡΙΝΑ, 27-12-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ & ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ/ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δ.ΙΕΚ Λήμνου και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου!!

Το Δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου, στα πλαίσια της αποστολής του και της εξωστρέφειας, επιδιώκει και προωθεί την ανάπτυξη και ενδυνάμωση συνεργασιών με Υπηρεσίες, Οργανισμούς και επιχειρηματικούς, αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους Φορείς.

Η Διευθύντρια του δημόσιου ΙΕΚ Λήμνου κα Ιουλία Λυγδά  και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου κος Κανταράς Τριαντάφυλλος συμφώνησαν και συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στις 24 Δεκεμβρίου 2021, στο Γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Αντικείμενο του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ο προσδιορισμός του πλαισίου συνεργασίας για την προώθηση κοινών εκπαιδευτικών, κοινωνικών και άλλων δράσεων μεταξύ των συμβαλλομένων.

 

Σκοπός της συνεργασίας είναι:

α. Η αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας των στελεχών και των υποδομών που έχει το Νοσοκομείο Λήμνου, με σκοπό τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής εμπειρίας των καταρτιζομένων του ΔΙΕΚ.

β. Η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση γνωστικών δεξιοτήτων και εμπειριών σπουδαστών και αποφοίτων του ΙΕΚ και την γενικότερη προσφορά στο Ακριτικό μας νησί.

 

Ειδικότερα το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

 

  • Διενέργεια εργαστηριακών μαθημάτων του Δ.ΙΕΚ Λήμνου στους χώρους του Νοσοκομείου Λήμνου. Για την υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων του ΔΙΕΚ Λήμνου το Νοσοκομείο παραχωρεί δωρεάν τις εγκαταστάσεις του και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Οι καταρτιζόμενοι του Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ με τους Εκπαιδευτές τους θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στους χώρους του Νοσοκομείου. Κατά τις επισκέψεις θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία Covid-19.
  • Στελέχη και Προσωπικό του Νοσοκομείου (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, μάγειρες κ.α.), θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, θα ενημερώνουν, δια ζώσης, διαδικτυακά  ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, τους καταρτιζόμενους για τα αντικείμενά τους, με συνδιοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, ημερίδων, ημερών καριέρας κλπ.
  • Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Λήμνου θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης της 6μηνης υποχρεωτικής Πρακτικής τους Άσκησης στο Νοσοκομείο Λήμνου.
  • Οι δύο συμβαλλόμενοι, θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας τους, ώστε να τονισθεί η κοινή πεποίθησή τους για την ανάγκη ανάληψης δράσεων συγκράτησης και παραμονής των νέων στο ακριτικό νησί της Λήμνου.
  • Οι δύο συμβαλλόμενοι, θα πραγματοποιήσουν από κοινού δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ενσυναίσθησης, που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τα δύο μέρη, όσο και για την τοπική κοινωνία της Λήμνου.

 

Η σημαντική αυτή Συνεργασία, που επήλθε μετά από πρόταση της Διευθύντριας του ΙΕΚ Λήμνου κ. Ιουλίας Λυγδά,  με σκοπό τη σύνδεση του ΙΕΚ με το τοπικό κοινωνικό περιβάλλον και με την αγορά εργασίας, θα παρέχει τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική και τις προοπτικές απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας.

 

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια του ΙΕΚ Λήμνου

Λυγδά Ιουλία

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button