Επίκαιρα

Φόβισε η Καταιγίδα… Στύλος “έφαγε” Κεραυνό

Η εξέλιξη της χθεσινής (4/1/21) κακοκαιρίας ήταν όπως ακριβώς την περιγράψαμε, ως επερχόμενη, με ανάρτηση χθες το μεσημέρι!

Τα είπαμε όλα και ως προς το χρόνο και την ένταση των φαινομένων.

Ηταν μια καταιγίδα με ισχυρές Βροχές, Αστραπές και Άνεμο πρόσκαιρα στα 8 και κατά τόπους (Περιοχή Δάφνης Ατσικης) 9  μποφόρ. . Ειδικά οι αστραπές έδειχναν την επικινδυνότητα της κακοκαιρίας.

Πέρασε,  ευτυχώς,  χωρίς κάτι σημαντικά καταστροφικό… Το βασικό είναι ότι το δίκτυο ρεύματος άντεξε και δεν είχαμε διακοπές, εκτός ίσως  απο κάποιες σημειακές… Η ένταση της Βροχής ειδικά στη Μύρινα προκάλεσε πρόσκαιρα προβλήματα στα γνωστά σημεία πλημμυρών… Στα Καραμανλίδικα (όνομα και αυτό;) ,   χαμηλά όπως είναι,  το νερό ανέβηκε επικίνδυνα και την ώρα της μεγάλης έντασης της βροχής ,  στις 9 με 10 το βράδυ,  κάποιοι δρόμοι ήταν αδιάβατοι….

Ένας  στύλος της ΔΕΗ έπεσε, αφού “έφαγε” ένα κεραυνό  στην περιέχει της Δάφνης (φωτογραφία) με συνέπεια το γειτονικό σπίτι να έχει διακοπή  ρεύματος μέχρι του πρωί, οπότε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ  αποκατέστησε τη ζημιά.

Ένα δέντρο έπεσε μας είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ανάμεσα Καρπάσι  – Ατσικη, κλαδιά δέντρων,  επίσης, και  μικρές κατολισθήσεις  από πέτρες  στο οδικό μας δίκτυο, στην περιοχή Σαρδών.

Ανάλογα με την ένταση των φαινομένων όπως τα αντιληφτήκαμε με φόβο, κλεισμένοι στα σπίτια μας,   μπορούμε  να πούμε ότι  ευτυχώς  η μπόρα πέρασε χωρίς κάποιο σημαντικό ζήτημα …

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button