Ανακοινώσεις

Γ. Μπουρνούς: Να μη συνηθίσουμε την τραγωδία (για το ναυάγιο με πρόσφυγες)

Η Είδηση : Σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρεται πως έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν βρεθεί ήδη τέσσερις.

Στα 16 ανέρχονται τα άτομα που έχουν διασωθεί. Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου 41 αλλοδαποί σε λέμβο, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια,  κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς μ ε ανέμους βορειοανατολικού εντάσεως 6 μπ.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Βουλευτής Ν. Λέσβου

Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία

Αντιπρόεδρος Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

 

7 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗΛΩΣΗ

Να μην συνηθίσουμε την τραγωδία

Για άλλη μια φορά στις ακτές της Λέσβου και των άλλων νησιών του Αιγαίου ξεβράζονται πτώματα απελπισμένων. Ελπίζοντας να βρεθούν ζωντανοί στα παγωμένα νερά της θάλασσάς μας όλοι οι μέχρι τώρα αγνοούμενοι, ας το πούμε ξανά: Να μη συνηθίσουμε την τραγωδία, να μη μάθουμε να προσπερνάμε αδιάφοροι το δράμα των συνανθρώπων μας που θαλασσοπνίγονται στις ακτές μας. Το οφείλουμε στην ανθρωπιά μας, στον πολιτισμό μας, στο ήθος που μας κληρονόμησαν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας.

Οι ροές των μεταναστών και των προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί, κατά κανόνα, έχουν προορισμό τις εύπορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι πακτωλού εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει επιλέξει να μετατρέψει τα νησιά μας σε χώρους μόνιμης κράτησης και εγκλωβισμού, αντί να αγωνιστεί για κοινή, ευρωπαϊκή διαχείριση του προβλήματος, με ασφαλείς διαδρόμους, υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των κρατών μελών και δίκαιη ανακατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση και η ευρωπαϊκή ηγεσία οφείλουν να υποχρεώσουν την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αντί να χρησιμοποιεί τους απελπισμένους για συναλλαγή με την Ευρώπη και προσπορισμό ωφελημάτων.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button