Απόψεις

Γαλαζοαίματες ιστορίες  και  άφθονα  ρεζιλίκια  

Γαλαζοαίματες ιστορίες  και  άφθονα  ρεζιλίκια  

Γράφει (κάθε Παρασκευή)  η Χριστίνα Κάβουρα

Την ελέω Θεού Βασιλεία δεν την κατάλαβα ποτέ ! έκφραση που φανερώνει δύναμη και στήριξη του Θεού  όχι προς  κάποια ανθρώπινη ενέργεια αλλά  την στήριξη ενός μονάρχη που ιστορικά θεωρείται ότι κυβερνάει από ελέω θεού δικαίωμα, αν είναι δυνατόν !  Ευτυχώς που στις μέρες μας, εποχή αμφισβήτησης των πάντων  θα αμφισβητηθεί και αυτό όπου δεν  έχει αμφισβητηθεί  ακόμη !

 

Στην Αρχαία Ελλάδα είχαμε και βασιλείς  αλλά είχαμε και Δημοκρατία ! Άλλωστε η Δημοκρατία ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα, Ελληνικός και ο όρος της που χρησιμοποιείται απ’ όλο τον κόσμο.

Πάντα θεωρώ τον Μέγα Αλέξανδρο στρατηλάτη, ποτέ βασιλιά ή ακόμη και αυτοκράτορα !  Σίγουρα του πέφτει πολύ μικρός ο τίτλος !

 

Απόλυτα  ιδιότυπο  το πολίτευμα της αρχαίας Σπάρτης. Η πραγματική πολιτική ηγεσία της Σπάρτης, σύμφωνα με τον Ξενοφώντα (Ελληνικά, 3.3.), ήταν η αποκαλούμενη «Μικρή Εκκλησία» την οποία συγκροτούσαν οι δύο Βασιλείς, η Γερουσία (28 Γέροντες) και οι πέντε Έφοροι, που εκλέγονταν από την Απέλλα (τη συνέλευση των ομοίων / πολιτών).  Οι τρεις αυτοί πολιτειακοί θεσμοί με αλληλοσυμπληρούμενες αλλά και αντικρουόμενες εξουσίες, διασφάλιζαν με αυστηρότητα τη σταθερότητα της πόλης αλλά και την διαχρονική διατήρηση της ηγετικής – και προδήλως προνομιούχου – θέσης τους στην Σπαρτιατική κοινωνία. Βέβαιο είναι ότι οι βασιλιάδες της Σπάρτης δεν είχαν καμία σχέση με τους σημερινούς από πολλές απόψεις !

 

Μετά αφού δολοφονήσαμε τον Καποδίστρια μας έφερναν  ξένους  Βασιλείς  που καμιά σχέση δεν είχαν με εμάς τους Έλληνες, διαφορετική ιδιοσυγκρασία, άλλη κοσμοθεωρία, πολλά λάθη, νομίζω ότι δεν έγιναν ποτέ αποδεκτοί.  Θα μου πείτε ότι πολλά τα λάθη από όλους ! Σωστά, φθάνουν τα δικά μας να μην φορτωνόμαστε και τα ξένα !

 

Λόγω του θανάτου του τέως βασιλιά μας θα έχουμε πληθώρα εστεμμένων και μη, πριγκίπων,   μέλη  έκπτωτων βασιλικών οικογενειών  δηλ. …. γαλαζοαίματους πολλούς !

Καταλήγω στο συμπέρασμα  ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι  έχουν μάθει να ζουν διαφορετικά από εμάς,  πλην κάποιων μικρών εξαιρέσεων,  δεν έχουν δουλέψει ποτέ και δεν θέλουν  και  να δουλέψουν. Ίσως θεωρούν ότι ο κόσμος τους … χρωστάει ! Από τα πέντε παιδιά του τέως Βασιλιά μας τα  τρία αγόρια – αν δεν κάνω λάθος  – νυμφεύτηκαν πολύ πλούσιες νύφες αλλά και η κόρη παντρεύτηκε πλούσιο γαμπρό και όλα βαίνουν εξαιρετικά ! Μόνο η μικρότερη προσπαθεί να γίνει ηθοποιός ! Αδιανόητα πράγματα !

Επίσης πιστεύαμε ότι αυτοί οι «ευγενείς» είχαν μια ευγένεια, μια καλή ανατροφή ! Μετά βλέπουμε τον πρίγκιπα Χάρη της Αγγλίας στον απόλυτο εξευτελισμό του ανθρώπου να τρέχει στα κανάλια, να δίνει συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους βγάζοντας στη φόρα ιστορίες της οικογένειάς του,  να γράφει βιβλίο, λάθος έκφραση,  ούτε γι αυτό δεν ήταν ικανός, το βιβλίο του το έγραψε ένας πολύ καλός συγγραφέας με βραβείο Πούλιτζερ, και το βιβλίο είναι και ευπώλητο !  Τώρα γιατί το αγοράζουν οι άνθρωποι αποτελεί για εμένα τουλάχιστον ένα μυστήριο. Φαίνεται ότι το κουτσομπολιό πουλάει σε όλες τις τάξεις.

Έχουμε λοιπόν έναν πρίγκιπα  να συμπεριφέρεται ως  «Κατίνος»   να περιφέρεται κλαψουρίζοντας, η απόλυτη γελοιότητα,  ενώ οι Άγγλοι βιώνουν τη ρήση «όλα εδώ πληρώνονται».

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που απαγόρευαν στους Ινδούς να προχωρούν στο ίδιο πεζοδρόμιο μαζί τους,  που σε γιορτές  της αυτοκρατορίας μέσα στην ίδια τους τη χώρα οι Ινδοί ήταν πάντα στο περιθώριο,   που δεν  ήταν αποδεκτή   η ανάμιξη  Άγγλων και Ινδών,  ένας λαός που  ήταν τόσο ρατσιστικός και αλαζονικός,  που  αξιολογούσε  τους ανθρώπους ανάλογα  με το χρώμα  του προσώπου τους, απέκτησε  νύφη μιγάδα !

Η βασιλική οικογένεια για να  συνεχίσει να υπάρχει στον θρόνο κάνει και παραχωρήσεις,  «θυσίες» ,  τι να πούμε !

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button