Ανακοινώσεις

ΓΕΛ Μουδρου : Για αλλη μια φορα στη Βουλη των Ερφηβων !

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Μια συναρπαστική πορεία στο «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή” , ΚΗ’ Σύνοδος , για το σχολικό έτος 2023-2024, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Για το τρέχον σχολικό έτος, κεντρική θεματική του προγράμματος ήταν:

“Το + που διαμορφώνει τον κόσμο» – Συμμετέχουμε – Συνδιαλεγόμαστε – Συμπράττουμε “.

Συμμετείχαν 26 συνολικά μαθητές και μαθήτριες από την Α’ και Β’ Λυκείου, εκπονώντας εργασίες και αναλαμβάνοντας δραστηριότητες, ώστε να ενημερωθούν, να αναζητήσουν και να γνωρίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και -μέσω του δημοκρατικού διαλόγου- να τα συνδέσουν οργανικά με την καθημερινή τους εμπειρία, εκφράζοντας ελεύθερα την άποψή τους για την ερμηνεία της έννοιας του δικαιώματος.

Η ολοκλήρωση αυτών επιτελέσθηκε με την έρευνα για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τελική αποτύπωσή τους σε τρεις εξαιρετικές παρουσιάσεις από τις μαθήτριες Μαυροφοράκη Γεωργία (Β’ Λυκείου), Θωμά Μαρία-Άρτεμη(Β’ Λυκείου) και  Χαβιά Ασπασία (Α’ Λυκείου), οι οποίες θα παρουσιαστούν στους μαθητές του  σχολείου μας στις 13 Μαΐου, στα πλαίσια της Ημέρας της Ευρώπης και των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Στο σημείο αυτό οργανώθηκε η διαδικασία δήλωσης της μαθήτριας-με κλήρωση ανάμεσα στις 3 μαθήτριες που δημιούργησαν τις παρουσιάσεις – που θα εκπροσωπήσει το σχολείο στην ΚΗ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την 1 Ιουλίου 2024 έως και τις 4 Ιουλίου 2024. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων θα καλύψει πλήρως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης της μαθήτριας που θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου.

Εκπρόσωπος του σχολείου μας αναδείχθηκε η Μαυροφοράκη Γεωργία και αναπληρωματική η Χαβιά Ασπασία. Συγχαίρουμε, όμως, και τις 3 για την εξαιρετική προσπάθειά τους.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι Μαρία Παπαπαναγιώτου και Λιζέτα Ταραμάνη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button