Λήμνος

Γεώργα Ελεον.: Ο Γκρεμισμένος Ρωμαίικος και το Γήπεδο Κοντιά στο Δημ. Συμβ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» κα Ελεονώρα Γεώργα έθεσε το σοβαρό ζήτημα των ζημιών στο παραλιακό μέτωπο του Ρωμέικου Γυαλού. Εδώ και μήνες τμήματα του μετώπου έχουν εκ νέου καταρρεύσει έμπροσθεν καταστημάτων εστίασης, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών με την πάροδο του χρόνου το τοιχίο πλήττεται περαιτέρω. Η κήρυξη της πόλης της Μύρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το μήνα Ιανουάριο του 2020, που συνεπάγετο τη λήψη έκτακτων μέτρων αποκατάστασης ορισμένης χρονικής διάρκειας, σύμφωνα με το κείμενο θεσμικό πλαίσιο (άμεση χρηματοδότηση, ευχερέστερες και ταχύτερες διαδικασίες υλοποίησης του έργου, απαλλαγή από περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις) δεν αξιοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή, η οποία έχασε αδικαιολόγητα χρόνο και έως σήμερα αποδίδει την απραξία της στην έλλειψη χρηματοδότησης! Είναι σαφές ότι ουδεμία προτεραιότητα δόθηκε στο πρόβλημα, το οποίο χρονίζει με την όποια καθυστέρηση να δρα δίχως άλλο επιβαρυντικά.
Στη συνέχεια η κα Γεώργα ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του νεοσύστατου αναπτυξιακού οργανισμού «ΑΡΜΟΣ». Με αφορμή δελτίο τύπου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, το οποίο έκανε λόγο για επίβλεψη έξι υλοποιούμενων έργων και εκπόνηση μελετών για οκτώ νέα έργα στη Δυτική Λέσβο από τον ΑΡΜΟ, ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου κος Δημάρης ποια έργα της Λήμνου έχει αναλάβει ο νέος αναπτυξιακός οργανισμός. Η απάντηση περιορίστηκε σε ζητήματα στελέχωσης του οργανισμού, χωρίς να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένο προγραμματισμό .
Περεταίρω, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση υλοποίησης του έργου προμήθειας και τοποθέτησης κερκίδων στο γήπεδο «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ» στον Κοντιά, καθώς και στην προβληματική εικόνα που εμφανίζει το έργο τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Μούδρου. Η χρήση του τελευταίου σύμφωνα με τον προορισμό του προϋποθέτει και επίλυση ζητημάτων αποστράγγισης ομβρίων υδάτων και κατασκευή αποδυτηρίων.
Τέλος, υποβλήθηκε από την κα Γεώργα ερώτημα σχετικά με την επαναχωροθέτηση στάσης λεωφορείου στην Πλάκα, για να παύσει η ταλαιπωρία των μαθητών και των λοιπών κατοίκων, που είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, εν αναμονή του λεωφορείου.
Ως αιρετοί οφείλουμε να ενεργούμε με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και να τοποθετούμαστε με ευθύτητα, ειλικρίνεια και ευπρέπεια τόσο στα συλλογικά μας όργανα όσο και στους δημότες. Η Λήμνος έχει προοπτικές που δεν πρέπει να πνίξουμε.

Λήμνος,10-02-2022
Ελεονώρα Γεώργα
ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button