Επιλεγμένα

Γεώργα: Λανθασμένος ο χειρισμός του Δημάρχου για το Γυμνάσιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ήδη προεκλογικά, κατά την κατάρτιση του προγράμματός μας, θέσαμε ως προτεραιότητα την αποκατάσταση του κτιρίου του Γυμνασίου Μύρινας. Το κάναμε σαφές και με τη συμμετοχή μας στη συζήτηση που έγινε παρουσία των εκπαιδευτικών, όταν προσκλήθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Δεσμευθήκαμε δημόσια ότι το έργο δεν μπορεί να περιμένει άλλο, χωρίς να τρέψουμε το θέμα σε μέσο προεκλογικής ψηφοθηρίας.

Το ζήτημα απασχολεί έντονα την τοπική μας κοινωνία, μαθητές και γονείς, και πρέπει επιτέλους να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα και το δέοντα προγραμματισμό!

Ο χειρισμός της υπόθεσης, όπως έχει γίνει από το Δήμαρχο έως σήμερα, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος άστοχος και λανθασμένος. Έως σήμερα δεν έχουμε δει καμία μελέτη να προκηρύσσεται από το Δήμο ούτε έχει έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο   προϋπολογισμός του εκτιμώμενου κόστους των μελετών (στατική, αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική). Στον προϋπολογισμό μας δεν υπάρχει δέσμευση ποσών για τις μελέτες του έργου. Ο μελετητής που φέρεται να έχει ετοιμάσει την εργασία δεν συνήψε καμία σύμβαση με το Δήμο. Η μελέτη ψάχνει τη θεώρησή της στο Δήμο Μυτιλήνης.

Ως διατηρητέο κτίσμα, το έργο εμφανίζει αυξημένη δυσκολία, προϋποθέτει περισσότερες εγκρίσεις και αυτό μας προσθέτει ευθύνες .

Ο δήμαρχος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν έφερε αποτελέσματα. Οι επιλογές αυτές και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις μαρτυρούν δίχως άλλο αδυναμία, κάτι που το επισημάναμε κατά την εν λόγω συνεδρίαση.

Μην ξεχνάμε ότι η μη αποκατάσταση του κτιρίου του Γυμνασίου Μύρινας οδήγησε στο στοίβαγμα των μαθητών σε διαμορφωμένες, μικρές με γυψοσανίδες αίθουσες και σε αίθουσες προκάτ.

Δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε κι άλλο χρόνο. Εφόσον το μήνα που ακολουθεί, δεν περαιωθεί η περιβόητη θεώρηση της μελέτης, η δημοτική αρχή με την καθοδήγηση της τεχνικής μας υπηρεσίας οφείλει να κινήσει την προβλεπόμενη κείμενη για τα δημόσια έργα διαδικασία. Εμείς εμπιστευόμαστε την τεχνική μας υπηρεσία, η οποία, με το ίδιο προσωπικό έχει στο παρελθόν εντάξει, επιβλέψει, εκτελέσει, παραλάβει και παραδώσει σημαντικά έργα στη χρήση των Λημνιών.

Η «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το θέμα, εργαζόμενη για την πρόοδό του προς όφελος όλων των Λημνιών.

Λήμνος,01-11-2019

Ελεονώρα Γεώργα

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button