Απόψεις

Για τα προβλήματα υδροδότησης Κάσπακα και Αγιογιάννη

ΛΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΚΑΣΠΑΚΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΣΠΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην υδροδότηση του Κάσπακα και του οικισμού του Αγίου Ιωάννη, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα της υποβάθμισης από τη Δημοτική Αρχή των χρόνιων αιτημάτων των Τοπικών Συμβουλίων και των Λαϊκών Συνελεύσεων των κατοίκων του χωριού μας για διάνοιξη δύο νέων γεωτρήσεων στον Κάσπακα και στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, καθώς και της υποβάθμισης από την προηγούμενη και σημερινή Περιφερειακή Αρχή και τον Έπαρχο του χρόνιου αιτήματος για την κατασκευή του φράγματος του Κάσπακα. Ένα έργο που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης των περιοχών της Μύρινας, του Κάσπακα, του Κορνού και του Πλατέος.

Υποβαθμίζουν τα αιτήματα τη στιγμή που ξέρουν ότι ειδικά ο οικισμός του Αγίου Ιωάννη είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστικά και οικιστικά περιοχή και οι κάτοικοί του χρεώνονται με υψηλά δημοτικά τέλη και φόρους και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι από τις υψηλότερες.

Θεωρούμε εμπαιγμό προς του κατοίκους και τους επισκέπτες του οικισμού του Αγίου Ιωάννη, τις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του νερού της περιοχής. Από τη μια η Δημοτική Αρχή με επίσημη ανακοίνωσή της, αλλά και ο Δήμαρχος με δήλωσή του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο λέει ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και από την άλλη ο Πρόεδρος της Κοινότητας λέει ότι το νερό είναι πόσιμο αλλά γλυφό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Δημοτική Αρχή :

  • Να προχωρήσει ΤΩΡΑ σε έλεγχο της ποιότητας του νερού του οικισμού του Αγίου Ιωάννη και να ενημερώσει υπεύθυνα και εγγράφως τους κατοίκους αν το νερό είναι πόσιμο ή όχι. Σε περίπτωση που δεν είναι πόσιμο να κάνει όλες τις δυνατές ενέργειες ώστε αυτό να καταστεί πόσιμο. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πληρώνουμε για να το πιούμε.
  • Να ικανοποιήσει τα χρόνια αιτήματα για διάνοιξη δύο νέων γεωτρήσεων σε Κάσπακα και Άγιο Ιωάννη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Έπαρχο και την Περιφερειακή Αρχή :

  • Να ικανοποιήσουν το χρόνιο αίτημα για επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης και την εύρεση κονδυλίων για να κατασκευαστεί το φράγμα Κάσπακα.

Κάσπακας 6-8-2021

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στην Κοινότητα Κάσπακα

Πινάκος Δημήτρης

Αγαλιανός Απόστολος

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button