Ανακοινώσεις

Για το απίστευτο περιστατικό Γυναίκας που την κατασπάραξαν σκυλιά

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το τραγικό περιστατικό στο Δήμο Φυλής, λίγο πριν την Ανάσταση ,όπου δεσποζόμενοι σκύλοι (με ιδιοκτήτη -κηδεμόνα) επιτέθηκαν και σκότωσαν άνθρωπο που μπήκε στο χώρο τους.

Η ζωή είναι το μεγαλύτερο αγαθό και γι αυτήν μαχόμαστε.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό στην Ελλάδα του 2023 να ζουν σκυλιά ως δεσποζόμενα, ως σύντροφοι δικοί μας, που όμως εσφαλμένα τα υποχρεώνουμε-εκπαιδεύουμε να τελούν χρέη φύλαξης εκμεταλλευόμενοι τη φύση τους και με δική μας υπαιτιότητα και ευθύνη τα κάνουμε δυστυχισμένα και επικίνδυνα μέχρι σημείου να απειλείται και η ζωή ανθρώπων.

 

Αυτοί που πρώτοι θα στοχοποιηθουν θα είναι για μια ακόμα φορά τα ζώα. Τα ζώα που είναι η εύκολη λύση που στην ουσία είναι τα καταπιεσμένα και κακομεταχειρισμένα θύματα ανθρώπων που με ολοκληρωτική δική μας ευθύνη γίνονται οι ακούσιοι δολοφόνοι.

 

Ας σημειωθεί ότι τα ζώα αυτά δεν είχαν καν σήμανση που είναι η πρώτη σημαντική κτηνιατρική πράξη βάσει Νόμου 4830/2021.

 

Ήταν άραγε στειρωμένα άρα.. πιο ήρεμα χωρίς οίστρους & εύκολη ‘αγελοποίηση’ ;

Επίσης ας σημειωθεί ότι στην περιοχή των άνω Λιοσίων και του Ασπροπύργου, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που έχουν μεγάλο αριθμό σκυλιών για φύλαξη και είναι επιτακτική ανάγκη να καταγραφούν και να ελεγχθούν άμεσα, αν ζουν σε ασφαλείς συνθήκες.

 

Λυπούμαστε που την ανευθυνότητα και ασυδοσία των ανθρώπων, για μια ακόμα φορά την πλήρωσε με τη ζωή του ένας άνθρωπος !

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button