Ανακοινώσεις

Γιάννης Μπουρνούς (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) : Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

6 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο τύπου

Γιάννης Μπουρνούς: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, προκύπτει πως 527 παιδιά στη Λέσβο μένουν εκτός δομών, σχεδόν το 30% των αιτούντων. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, οι γονείς δικαιούχοι των voucher, έπρεπε να υποστούν το εξευτελιστικό καψόνι ατελείωτης αναμονής (μέχρι και 20 και 24 ώρες) έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για να πάρουν σειρά εγγραφής.

Θυμόμαστε τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη για την ποιοτική προσχολική αγωγή, την ώρα που πέντε χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει ούτε τις προσλήψεις ούτε έχει βρει τους χώρους ώστε να λειτουργήσει αυτή πλήρως. Η προσχολική αγωγή, καθοριστικής σημασίας για την ψυκοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, χρειάζεται συνέπεια, αποτελέσματα και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των γονιών. Σε ό,τι μας αφορά, η προτεραιότητά μας είναι και θα είναι να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, αλλά και ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών για όλη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση που θα προσφέρει γνώσεις και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button