ΕπιλεγμέναΛήμνος

Γιαννης Μοσχοβακης! Ήταν από τους πιο σημαντικούς “αυτοδιοικητικούς” της Λημνου με πρωτοποριακό έργο.

Ο Γιάννης Μοσχοβάκης ήταν  απο τα πιο σημαντικά πρόσωπα   στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .  Την Υπηρέτησε με συνέπεια,  επιμονή και μετριοπάθεια.

Ήταν θα λεγαμε τρόπος ζωής η συμμετοχή στα “κοινά”  της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δεν την απαρνήθηκε  ποτέ ακομη και όταν  κάποια εκλογικά αποτελέσματα δεν ήταν υπέρ του.

Επι σειρά θητειών Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος  της Κοινότητας  της Ν.  Κουταλης του Χωριου οτυ !

Η πιο σημαντική,   για τη Λήμνο,  ενασχόληση του Γιαννη Μοσχοβακη ήταν όταν εργάστηκε  εντατικά για τη Δημιουργία του πρωτοφανήτικου,  τότε,  10ετια του 90,   Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λήμνου που εκπροσωπούσε το Δήμο Μύρινας  και όλες τις Κοινότητες.

Τοτε ως Πρόεδρος αυτου του Φορέα προώθησε την υπόθεση του ΧΥΤΑ  Λήμνο και οχι μονο!

Η δημιουργία στη Ν. Κουταλη,  στο χωριό των δυτών  σφουγγαράδων,  Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης  και Σπογγαλιείας ήταν επίσης ένα σιναϊτικό εργο του που έμεινε και ανθεί!

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανάρτηση του Παλαιολόγου Κυριαζή, ο οποίος συνεργάστηκε σε πολλούς  αυτοδιοικητικούς τομεις με τον Γιάννη, οπως επίσης δημοσιεύουμε  και τον πολύ συγκινησιακό αποχαιρετισμό του   απο τις δυο κόρες του που με αυτόν τον τρόπο ανήγγειλαν την απώλεια  του.

 

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ :

Με μεγάλη θλίψη έμαθα για την απώλεια του φίλου Γιάννη Μοσχοβάκη.

Ο Γιάννης ήταν ένας άνθρωπος πολύ δημιουργικός. Δραστηριοποιήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος του τότε Δήμου Νέας Κούταλης και Πρόεδρος της αντίστοιχης Κοινότητας για πολλά χρόνια.

Υπήρξε Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λήμνου, και ήταν αυτός που ξεκίνησε το πρώτο ΧΥΤΑ στην Λήμνο.

Επί ημερών του ιδρύθηκε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας, η εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, έγινε η διαμόρφωση του πλακόστρωτου της παραλίας και πολλά άλλα έργα.

Η συνεργασία μου μαζί του, μου φανέρωσε έναν άνθρωπο με γνώση, προγραμματισμό, σθένος, διεκδικητικότητα και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού Γιάννη.

Παλαιολόγος Κυριαζής

Πρόεδρος Κοινότητας Καλλιθέας

 

ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΣΤΟΥ:

“Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται λουσμένοι στο φως, ένα φως που πηγάζει βαθιά απ’ την ψυχή τους και έτσι πορεύονται στη ζωή μέχρι το τέλος. Αυτος ήταν και ο πατέρας μας, ένας σπουδαίος, δοτικός, φωτεινός άνθρωπος, ένας τρυφερός πατέρας, ένας υπέροχος σύζυγος, ενας στοργικός αδερφός και πιστός φίλος…Τυχεροί όλοι εμείς που ζήσαμε γυρω του και μοιραστήκαμε το φως του.                                                                                                         Σ’ευχαριστούμε πατέρα για όλα, θα ζεις πάντα μέσα μας..Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας..” .

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button