Απόψεις

Γιατί άλλαξε Πορεία 180ο το SUPERFERRY II ;

Οι επιβάτες ασφαλώς θα θορυβήθηκαν όταν  αντιλήφθηκαν  ότι το SUPERFERRY II, με το οποίο ταξίδευαν,  άλλαξε Πορεία και ενώ πήγαινε για Αγιοστράτη με προορισμό  το Λαύριο, γύρισε προς Λήμνο… (H φωτογραφία με την αλλαγή πορείας του πλοίου)

Ήταν στο χθεσινό 9/2 δρομολόγιο αυτή η περίεργη αλλαγή,…   Σε λίγη ώρα όμως επανήλθε  στη Νότια Πορεία του.

Τι συνέβη όμως και το πλοίο έκανε στροφή  180 μοιρών;

Γνωρίζοντας,  από την προηγούμενη  Επαγγελτική μου  Ιδιότητα,  με 1000δων ωρών  βάρδιες στη γέφυρα,  μπορώ να υποθέσω τα έξης:

Να έπαθε κάποια βλάβη ο αυτόματος πιλότος, που τιμονεύει το Βαπόρι,  και να έγινε αυτή η στροφή.   Όμως στη Γέφυρα ο Αξιωματικός Βάρδιας αν συνέβαινε κάτι  τέτοιο θα γύριζε το τιμόνι  στο Χειροκίνητο και η αλλαγή πορείας δεν θα ξερνούσε  τις   10 – 20 μοίρες και  θα ερχόταν στην κανονική του πορεία.

Η άλλη περίπτωση είναι να είχε πολύ κοντά του κάποιο  πλοίο με το οποίο διασταυρωνόταν οι πορείες τους(κροσάρισμα) ,  οπότε αναγκάστηκε ο Αξιωματικός Βάρδιας να κάνει όλη αυτή την κίνηση για να το αποφύγει!  Μια τέτοια αλλαγή   πορείας 180 μοιρών πολύ σπάνια συμβαίνει και στην περίπτωσή αυτή πήγε περίπου  3 μίλια αντίθετη πορεία  από ο,τι μπορώ να υπολογίσω από το Χάρτη της Λημνου !     . Ελπίζω,  με αυτή τη δεύτερη εκδοχή,  να έλυσα την απορία του φίλου που μου έθεσε το ζήτημα.      Η. Κ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button