Λήμνος

Γιατι συνεδρίαση Δ. Σ. “δια περιφοράς”, γιατι αργοπορημένα;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (28/4/2023)

Την φράση “έλαμψε διά της απουσίας της” την έχει πάει σε άλλο επίπεδο η δημοτική αρχή. Για σήμερα είχε προγραμματιστεί, κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς με αντικείμενο τη “μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προς τρίτους για την επόμενη τριετία”.

Η παράταξη “ΙΣΧΥΡΗ ΛΗΜΝΟΣ” θεωρεί χρήσιμο να κάνει δύο επισημάνσεις:

Καταρχάς, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση; Η Δημοτική αρχή ενός κατεξοχήν τουριστικού προορισμού, όπως είναι η Λήμνος, μετά από 9 χρόνια διακυβέρνησης, δεν έχει αντιληφθεί ότι το πλαίσιο στο οποίο θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις του κλάδου το καλοκαίρι, είναι υποχρέωση της να το έχει ρυθμίσει νωρίτερα και όχι ενώ η τουριστική σεζόν είναι ήδη στην εκκίνησή της; Και δυστυχώς, κανένας δεν είναι σίγουρος, αν θα πραγματοποιούνταν ακόμη και αυτή η συνεδρίαση, αν δεν πίεζαν έντονα οι ίδιοι οι επιχειρηματίες του κλάδου. Σε έναν Δήμο, στον οποίο ο τουρισμός είναι από τους πυλώνες ανάπτυξης, δυστυχώς δημιουργούνται συνέχεια προβλήματα στους επιχειρηματίες. Όταν υπάρχει προνοητικότητα, δεν είναι δύσκολο να ρυθμίζονται στην ώρα του τέτοιες καταστάσεις. Για την ακρίβεια, είναι αναγκαία προϋπόθεση.

Επίσης, γιατί για δεύτερη διαδοχική φορά προκαλείται συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς; Από την ημέρα που ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την μη διεκδίκηση εκ νέου του Δημαρχιακού θώκου δεν έχει ξανασυνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο διά ζώσης. Λυπηρό. Δυστυχώς τέτοιες ατυχείς συμπεριφορές απαξιώνουν πλήρως τον θεσμό.

 

Κύριε Δήμαρχε, η επιδίωξη προσωπικών στόχων είναι θεμιτή, η απόλυτη εγκατάλειψη όμως ενός νησιού στο όνομα τους, είναι ανεπίτρεπτη.

            Κάτι δεν πάει καλά και αυτό γίνεται ολοένα και πιο ορατό

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button