Λήμνος

ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!! Η ΤΟΥΡΙΣΤΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗ…

ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!! Η ΤΟΥΡΙΣΤΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗ...

Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και ας κρύωσε ο καιρός και ειδικά αυτός ο Οκτώβρης,   ο οποίος μόνο καλοκαιρινός δεν είναι!

Η  σημερινή 21/10 φωτογραφία,  που σας παρουσιάζουμε ,  το μαρτυρεί  αλλά και οι δραστηριότητες,  όλες θαλασσινές,   που συνεχίζονται στο ΠΟΡΤΟ ΜΥΡΙΝΑ, στον Αυλώνα.  Από  ο,τι μαθαίνουμε κλείνει  στις 28 Οκτωβρη.

Πάντα το  ζητούμενο για τον Τουρισμό της Λήμνου ήταν το μεγάλωμα της σαιζόν.

Φέτος και πέρσι η φουλ  καλοκαιρινή περίοδος δεν ήταν μόνο 45 μέρες…  Έχουμε φτάσει στους 2 μήνες , αλλά εμείς εδώ όταν λέμε τουριστική περίοδο εννοούμε την παρουσία των Ελλήνων, που γεμίζουν τις ταβέρνες, τα χωριά,  την αγορά της Μυρίνας…

Ομως  η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε 5μηνη  και 6μηνη διάρκεια  δεν μπορεί να γίνει με τους Έλληνες. Παντού όπου έχουν μεγάλη τουριστική περίοδο,  Κρητη κλπ,  γίνεται από τα μεγάλα ξενοδοχεία και τους ξένους τουρίστες .

 Σε μας αυτό σε μεγάλο βαθμό υπάρχει  από τα δυο  μεγάλα ξενοδοχεία (αυτά έχουμε!)  το LIMNOS VILLAGE  και πιο πολύ από το PORTO MYRINA,  που όπως είπαμε το πάει στο τέρμα (του Οκτωβρη).

Φυσικά ο τουρισμός αυτός δεν έχει εκείνα τα στοιχεία που κάποιοι εννοούν όταν  μιλάνε για τουρισμό, δηλαδή γεμάτες ταβέρνες, αγορές, ενοικιάσεις αυτοκίνητων κλπ. Αυτό άντε να πάει στους  3 μήνες, όμως αποκλείεται τον Οκτωβρη.  

Ας είμαστε (μερικώς) ευχαριστημένοι,  λοιπόν, με αυτό που έχουμε!    Έτσι  μεγαλώνει  η διάρκεια  εργασίας  των  υπάλληλων στα ξενοδοχεία αυτά,  οι οποίοι απ  ο,τι ξέρουμε σε μεγάλο ποσοστό είναι  Λημνιοί , ενώ και  κάποιες  ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών (ταξιτζήδες, πούλμαν κλπ ) έχουν ένα όφελος .

Είναι σημαντικό επίσης ότι τα ξενοδοχεία που αναφέραμε  είναι ελληνικής και το ΠΟΡΤΟ ΜΥΡΙΝΑ  Λημνιακής ιδιοκτησίας και επομένως το οικονομικό όφελος που  έχουν  απο αυτή την επιμήκυνση της περιόδου μένει εδώ!  

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,  ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΑ,  ΣΕΡΦΙΝΓΚ ΚΛΠ  

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button