Απόψεις

Γυμνάσιο Λιβαδοχωριου: Οι Επιτυχίες του ! Η ιστορία ίδρυσης του !

Η σημερινη (7/12)  αναφορά μας απο το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ μας στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου και στις  επιτυχίες του σε φιλολογικούς και οχι μονο διαγωνισμούς  και εκδηλώσεις που ήταν το θέμα συζήτησης με την  Διευθύντρια του Σχολείου  Χαριτίνη Φωτοπούλου “ώθησε” την Καίτη Σαπερα σε μια  μικρή ιστορική αναδρομή για το Γυμνάσιο αυτό,  που όπως μας είπε η κ. Φωτοπούλου “στεγάζει σήμερα 120 μαθητές και μαθήτριες απο 13 χωριά της Κεντρικής Λήμνου!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ – Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

Γραφεί η Καίτη Σαπέρα

Ηταν περί το έτος 1989-1990, το κτίριο του Γυμνασίου Λειβαδοχωρίου είχε ολοκληρωθεί, αλλά δεν είχε ξεκινήσει η λειτουργία του.

Τότε είχε ψηφιστεί ο Νόμος              σχετικά με την λειτουργεία των σχολείων και έθετε περιορισμούς στον αριθμό των τμημάτων που έπρεπε να έχει το κάθε σχολείο, δεν έπρεπε να υπερβαίνει κάθε Γυμνάσιο τα δεκατρία τμήματα.

Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Μύρινας ήταν  ο Κωνσταντίνος Αγάπιος, τον επισκεφθήκαμε ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και μας είπε οτι το Γυμνάσιο της Μύρινας λειτουργεί με περισσότερα τμήματα από τον επιτρεπόμενο αριθμό των δεκατρία.

Με ενέργειές του σύντομα λειτούργησε το Γυμνάσιο του Λειβαδοχωρίου με πρώτη Διευθύντρια την κ. Δέσποινα Κωνστάντιου, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Λειβαδοχωρίου, τον επόμενο χρόνο γιατί εκλέχθηκε Δήμαρχος του Δήμου Μύρινας.

Αυτά για την ιστορία που σίγουρα δεν τη γνωρίζουν ούτε οι σημερινοί Διευθυντές του Γυμνασίου Λειβαδοχωρίου Λήμνου.

Καλή συνέχεια.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button